Artikkeli: Tampere

17.2.2021 klo 12:00

Johannes Asikainen: elinvoimaa luomassa

Kuva on napattu Kilpisjärvellä Saana tunturille noustaessa. Viihdyn käsivarren erämaa-alueilla ja ne merkitsevät minulle vapautta ja luontoa.

Tamperelaiset kunnallisvaaliehdokkaat esittäytyvät, vuorossa Johannes Asikainen: 

– Minun Tampereeni on elinvoimainen kaupunki jossa ihmiset voivat tehdä töitä, ja yrittää ja heillä on mahdollisuus liikkua ja harrastaa.

– Se on uusiutuva ja kestävä kaupunki, missä asuminen on kohtuuhintaista ja terveyspalvelut ovat laadukkaita ja kaikille helposti saatavilla. 

– Päättäjänä olen dynaaminen ja aikaansaava ja katson aina aloittamani projektit ja hankkeet loppuun asti. Olen rohkea päätöksentekijä joka ei pelkää tuoda omaa ääntään kuuluviin ryhmästä.

– Paljasjalkaisena tamperelaisena Tampereen hyvinvointi on minulle sydämen asia. Päätöksenteon prosesseissa olen avoin ja osallistava, ja haluan tuoda demokraattisen valmistelun kaikkien kaupunkilaisten nähtäväksi 

– Tampereella on hyvää sen eteenpäin katsova asenne ja yrittäjähenki. Tampere panostaa rohkeasti kasvuun ja tulevaisuuteen muun muassa raitiotie- ja kansiareena hankkeissaan ja pyrkii kohti hiilineutraalisuutta vuoteen 2030 mennessä.

– Tampereella on parannettavaa julkisen talouden hoidossa. Tampereen taloutta on hoidettu pitkään alijäämäisesti ja kaupungin velka on päässyt kertymään liian suureksi.

– Terveyspalveluita Tampereella saisi myös kehittää. Sote-menoja on alibudjetoitu ja hoitoon pääsyn jonot ovat kasvaneet liian pitkiksi. Nämä asiat tulisi korjata ensitilassa inhimilliselle tasolle. 

Perheyrittäjä vasemmalta

– Olen 30-vuotias perheyrittäjä ja asun avovaimoni kanssa Amurissa. Opiskelen töiden ohella Hämeen ammattikorkeakoulussa bachelor of business administration linjalla. Aikaisemmalta koulutukseltani olen filosofian maisteri historian oppiaineesta.

– Harrastan voimanostoa ja eräilyä ja minulle luonto ja liikunta ovat sydäntä lähellä. Pidän lukemisesta, etenkin ajattelua kehittävästä ja haastavasta, sekä video- lauta- ja korttipeleistä silloin kun ei pääse liikkumaan. Minulle on tärkeää reiluus asiassa kuin asiassa ja tasa-arvo on minulle tärkeää.

Perheyrittäjä ja ammattiyhdistysjyrä 

– Olen töissä perheyrityksessämme Maxjas Oy:ssä ja työnkuvani on normaalia teknologia-alan yrittäjän arkea, harjan varresta sopimusten ja asiakassuhteiden luomiseen.

– Minulle on kertynyt vuosien varrella monialaisesti kokemusta päätöksenteosta ja yhteiskunnallisesta vaikuttamisesta. Olen toiminut hallinnossa niin puoluepoliittisella, ammattiyhdistys-, korkeakoulu-, ja yksityisellä sektorilla ja huomioin päätöksenteossa ja strategiaa tehdessä laaja-alaisesti päätösten vaikutukset ja eri ryhmien näkökulmat asioihin. Minulle on tärkeää toteuttaa käytännönläheistä ja tuloksellista politiikkaa.

Johannes Asikainen

kehityspäällikkö, perheyrittäjä, FM 

30 -vuotias, asuu Amurissa 

0505608222   sähköposti: jhasikainen[at]gmail.com

facebook

twitter

instagram

verkkosivu

Lue muut Tampereen vasemmiston kuntavaaliehdokkaiden esittelyt

 

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *