Artikkeli: Tampere

17.2.2021 klo 08:02

Aapo Niemi: empatiaa ja iskähuumoria valtuustoon

Messukylän Crossfit-salilta olen löytänyt huippuporukan missä reenata. Reeneissä saa aina haastaa itsensä ja ajatukset irti arjen harmeista. Joskus tulee myös hiki 😊 

Tamperelaiset kuntavaaliehdokkaat esittäytyvät, vuorossa Aapo Niemi: 

– Minun Tampereeni on yhdenvertainen, lapsiystävällinen ja turvallinen paikka elää, missä ihmisistä huolehditaan syntymästä arvokkaaseen vanhuuteen. Tampereella pidetään huolta ihmisistä, luonnosta, ulkoilumahdollisuuksista ja kaupunki on vastuullinen ja esimerkillinen työantaja. 

– Olen rehellinen, vastuuntuntoinen ja suoraselkäinen päättäjä. Minä haluan inhimillisemmän ja empaattisemman yhteiskunnan. Olen yhteistyökykyinen ja osaan arvioida tilanteita monelta eri kantilta. En hermostu helposti, mutta epäoikeudenmukaisuus, riidan- ja turhien epäilyksien kylväminen ja omaneduntavoittelu ärsyttävät. 

– Tampere on vetovoimainen ja kasvava kaupunki johon ihmiset haluavat muuttaa. Vaikka on hyvä investoida tulevaan, niin peruspalveluihin tulee suunnata nykyistä enemmän resursseja.

– Mielenterveyspalveluihin, lapsiperheiden tukitoimiin ja lasten ja nuorten edullisiin ja monipuolisiin harrastusmahdollisuuksiin tulee panostaa enemmän. Varhaiskasvatuksen ja koulutuksen ryhmäkoot ja oikea määrä aikuisia tulee varmistaa. Tampereella lastensuojelun tila erityisesti huolettaa, vaikka hieman kehitystä parempaan on tapahtunut. 

Ay-isä ja jokapaikanhöylä Vehmaisista

– Arki sujuu omien tyttärien, harrastusten, kansalaisvaikuttamisen ja opintojen parissa. Vaikka arki on kiireistä, antavat nämä kaikki hyvää vastapainoa toisilleen. Kun pää on täynnä maailman murheita niin on hyvä viljellä tyttöjen kanssa “laadukasta” iskähuumoria tai mennä crossfit-reeneihin tiristämään viimeisetkin mehut itsestään irti. Siellä täytyy keskittyä vain olennaiseen tai löytää itsensä naamaltaan boksin päältä (on testattu). On kuitenkin tärkeää myös levätä ja armoitettuna penkkiurheilijana ja leffojen ystävänä tämäkään ei tuota ongelmia.

– Ystävät ovat myös tärkeässä roolissa elämässä. 

Luottamusmies koko sydämellä

– Pidän todella paljon omasta pääluottamusmiehen työstäni. Työ on joskus henkisesti aika rankkaakin etenkin, jos käsitellään ihmisten isoja henkilökohtaisia ongelmia. Joskus ei voi olla muuta kuin kuulevana korvana ja olkapäänä, mutta koen että silläkin on suuri arvo. Olen todella otettu siitä luottamuksesta minkä ihmiset antavat, kun he kertovat kipeitä ja arkoja asioita. Työn palkinto on siinä luottamuksessa.

– Pidän luottamustoimissani siitä, että saan olla mukana kehittämässä kaikkea uutta työpaikalla, liitossa ja puolueessa. Kaikkein parasta on ihmiset, joihin on saanut tutustua ja ystävystyä ympäri Suomen ja maailman.

 

Aapo Niemi

pääluottamusmies, elintarviketyöntekijä, yhteisöpedagogian opiskelija 

39 -vuotias

asuu Vehmaisissa 

sähköposti: aaponiemi13[at]gmail.com

 

 

 

Lue muut Tampereen vasemmiston kuntavaaliehdokkaiden esittelyt

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *