Artikkeli: Tampere

9.2.2021 klo 17:05

Johannes Tolonen: tieteitä, taiteita ja politiikkaa

Kasvoin Pispalassa. Tutustuin ihmisiin, leikin ja keskustelin, kuuntelin ja opin. Pispalasta löytyy myös maailman kaunein paikka.

Tamperelaiset kuntavaaliehdokkaat esittäytyvät, vuorossa Johannes Tolonen:

‒ Päätöksenteon perusta on muistaa se, että päätökset vaikuttavat aina ihmisiin. Erilaisia hankkeita ja uudistuksia tulee ja menee, olennaista on hahmottaa kokonaisuus ja kyetä arvioimaan, mikä ihmisten kannalta on parasta. Yhteistyö ja hyvät verkostot helpottavat tässä merkittävästi. 

‒ Tampereen meininki on poikkeuksellisen hyvä. Ihmiset ovat aitoja ja kaupunki on pullollaan hyviä tyyppejä. Maisemat, ravintolat, museot, teatterit, keikkapaikat, stadionit ja mitä vielä, kaikkea on! Parantamisen paikkoja löytyy erityisesti sosiaali- ja terveyspuolella. Päihde- ja mielenterveystyö kaipaa lisäresursseja – sekä asiakkaat että työntekijät ovat hädissään. Korkeakoulujen ja liikemaailman synergiaa pitäisi tukea ja pienyrittäjien toimintamahdollisuuksiin löytää helpotuksia. 

Kasvattaminen kasvattaa

‒ Olen intohimoinen jalkapallon ja musiikin suhteen. Molempien kohdalla hittimittarina toimivat ihokarvat ovat pystyssä usein. Harrastan valokuvausta, siinä kiehtoo eniten se, että saan esittää maailman sellaisena, kuin sen itse sillä hetkellä näen. Huumori on minulle tärkeää. Suosikkeihin kuuluvat muiden muassa Studio Julmahuvi, Spinal Tap ja Monty Python. Jaettu nauru on paras nauru! Eniten elämästä olen oppinut kohta 18 täyttävältä tyttäreltäni. Hänen kanssaan kasvaminen on avannut silmäni monille jutuille aivan uudella tavalla.

Kohti tulevaisuutta

‒ Olen koulutukseltani media- ja kulttuurintutkimuksen maisteri. Työurani olen tehnyt muusikkona ja B2B-alalla. Luottamustoimissa olen tällä hetkellä vasemmiston valtuustoryhmässä ja Tampereen konservatorion hallituksessa. Aiemmin olen edustanut Tilakeskuksen johtokunnassa sekä Pikassos Oy:n hallituksessa.

‒ Aloitin juuri palvelumuotoilun ja liiketalouden täydennyskoulutuksen. Tulevaisuudessa haluan yhdistää kulttuurin ja ICT-maailman tuntemukseni ja auttaa uusien teknologioiden mahdollistamien palveluiden kehityksessä.

Johannes Tolonen

muusikko, filosofian maisteri 

39 -vuotias

asuu keskustassa

sähköposti: johannes.tolonen[at]gmail.com

facebook

twitter

instagram

 

 

Lue muut Tampereen vasemmiston kuntavaaliehdokkaiden esittelyt

 

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *