Artikkeli: Tampere

10.2.2021 klo 08:39

Liisa Ahola – radikaali mummo

Metso on arkkitehtonisesti kaunis katsella. Sen sisältämät palvelut ja tekeminen ovat viehättäneet aina. Innokkaana oppijana sieltä löytyy aina uutta.

Tamperelaiset kuntavaaliehdokkaat esittäytyvät, vuorossa Liisa Ahola:

‒ Tampereeni on eloisa, ihmisrakas ja palveleva monipuolinen kaupunki. Viihtyisyys ja turvallisuus ovat ensisijaisia asioita. Palvelut ovat esteettömiä ja yhdenvertaisia kaikenikäisille asukkaille. 

‒ Parasta Tampereella on kaupungin monet mahdollisuudet. Euroopan huippua edustaa Tampere Filharmonia. Taide-elämä on vireää, kunhan koronasta selviydytään. Katutaiteelle pitäisi luoda enemmän mahdollisuuksia.

‒ Kaupungin tulisi rakentaa tai edes rakennuttaa laadukkaita vuokrakoteja eri puolille kaupunkia. Lähiöitä tulisi kehittää. Kaikenikäisten ihmisten palvelut on turvattava. Erityisesti lapsiperheiden palvelut ennaltaehkäisevässä mielessä. Maksuttomia harrastuksia nuorille. 

Oppimista ja kulttuuria

‒ Olen elinikäinen oppija. Oppimisen pohjan ovat antaneet opinnot Tampereen yliopiston eri tiedekunnissa suoritetut opinnot. Elämä asettaa reunaehtoja. Gradu vaihtui vaativahoitoiseen vauvaan. Se oli paras päätös, vaikka nyt olisi kiva kirjoittaa yhteiskuntatieteiden maisteri ammatikseen.

‒ Harrastan lukemista, kirjoittamista ja värin levittämistä paperille. Olen kulttuurin suurkuluttaja.Lisäksi rakastan viherkasveja ja kotimaan matkailua. 

Vammaisneuvostossa ja asukastoiminnassa

‒ Maalaistyttönä kaupungissa aloitin piikana. Parin vuoden kuluttua alkoi tehdastyö houkuttaa. Tekstiilitehdas ja paperitehdas tulivat tutuiksi, mutta ikuinen unelmani oli opiskelu. Iltaoppikoulu avasi tien lopulta yliopistoon. Opintojen ohella työskentelin museoissa ja kouluissa opettajan sijaisuuksia tehden.

‒ Kuopukseni terveys teki minusta perhepäivähoitajan. Muutkin perheessäni sairastivat vakavasti. Minulle ihminen on aina ensin. Vammaisneuvostossa olen päässyt toteuttamaan itseäni neljä vuotta. Vapaaehtoistyötä tein 20 vuotta ison vuokratalon asukastoimikunnassa lähinnä puheenjohtajana. 

Liisa Ahola

eläkekäinen, vertaisohjaaja, kasvattaja 

72 -vuotias

asuu Amurissa

sähköposti: aalina.ahola[at]gmail.com

 

 

 

 

 

Lue muut Tampereen vasemmiston kuntavaaliehdokkaiden esittelyt

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *