Artikkeli: Tampere

23.2.2021 klo 08:36

Kaisa Kortesoja: taide toimii suorassa yhteydessä ihmisten hyvinvointiin

Hiedanrannan urbaani ympäristö on yksi upeimpia taiteen keskittymiä Tampereella. Yhteisöllisyys ja omaehtotaiteen hienous on Tampereen helmiä jota tulee suojella.Tästä saadaan olla ylpeitä!

Tamperelaiset kuntavaaliehdokkaat esittäytyvät, vuorossa Kaisa Kortesoja:

– Minun Tampereeni on sivistynyt kulttuurin ja taiteen edelläkävijä. Kaupunki joka hyväksyy asukkaansa jokaisesta tuloluokasta sekä alkuperäiskulttuurista ja auttaa heitä joiden elämä sitä hetkellisesti tarvitsee. Minun Tampereeni pitää huolta asukkaidensa hyvinvoinnin lisäksi kauniista luonnostaan. Tampereeni on tasavertainen ja solidaarinen jossa kenenkään ei tarvitse pelätä. Minun Tampereeni kuulee asukkaittensa tarpeita. 

– Olen rohkea ja aikaansaava. Puutun epäkohtiin ja eriarvoistumiseen periksiantamattomasti. Arvostan suuresti kaupunkimme kulttuuria ja sen historiaa. Tulen siis kuntapolitiikassa edistämään ja puolustamaan tasa-arvoista ihmisyyttä, taiteen ja kulttuurin merkitystä hyvinvoinnissamme sekä ilmaa ja luontoa jota hengitämme elääksemme. Olen ylpeänä poliittinen pelle ja lupaan tehdä kaikkeni jotta demokratia ja hyvinvointimme tässä upeassa kaupungissa säilyy! 

– Tampere on hieno työväen kaupunki jonka tehtaan piipuista soi jazz ja koskessa pauhaa yhteinen marssi kohti tulevaisuutta. Kaksi komeaa järveä ja luonto tarjoaa asukkaille säännöllisiä elämyksiä. Yhteisösaunat, Pispalan uniikkius ja torien elämä kutsuu luokseen kaikki hyväksyen. Kulttuuria ja taidetta on alhaalta ylös jotta se saavuttaisi kaikki. Ja kohta kaikkeen pääsee mukaan myös ratikalla. Vai pääseekö kaikki? Pääseekö hänkin joka on jo yrittänyt saada apua päästäkseen sängystä tai löytääkseen asunnon? Liian usein olen kuullut työssäni että hoitoon ei pääse vaikka sitä toivoo ja nähnyt kuinka päihdeongelma on kasvanut kaduilla joka vuosi. Yhä nuoremmat tarvitsisivat apua yhä varhaisemmassa vaiheessa. Heissä on meidän kaikkien ja koko Tampereen tulevaisuus! 

Ilosofian “maisteri”

– Olen kolmen lapsen ja kahden karvalapsen äiti sekä yhden vähemmän lapsen taikka karvaisen vaimo. Asumme ja työskentelen mieheni kanssa Tampereen ydinkeskustassa. Karkaamme mahdollisimman usein metsään tai saunalautta Tyyneelle rauhoittumaan. Olen sosiaalinen ja nauran paljon sekä klovnin nenä päässä että ilman. Sirkus ja taide on minulle sekä työ että elämäntapa. Sanotaan että jaan ympärilleni ilosofiaa. Rakastan ihmisiä, luontoa ja saunomista.

Tirehtööri ja lähihoitaja

– Olen pitkälti toistakymmentä vuotta tehnyt sosiaali- ja terveysalan työtä taiteen keinoin. Olen päässyt tekemään arvokasta työtä muun muassa vanhusten, vammaisten, lastensuojelun ja maahanmuuttajien parissa. Viimeisimmässä työpaikassani tirehtöörinä sosiaali- ja terveysalan järjestössä pääsin syvälle kohtaamaan ja näkemään mitä on olla päihderiippuvainen, päihdetoipuja  ja mielenterveyskuntoutuja. Sain tutustua myös Tampereen järjestötyöhön ja sen voimaan ihmisten hyvinvoinnin edistäjänä. Työni on minulle kutsumusta jossa pääsen vaikuttamaan ja auttamaan heidän elämää joilla voimat on vähissä. Taide toimii suorassa yhteydessä ihmisten hyvinvointiin. 

Kaisa Kortesoja

tirehtööri 

41-vuotias, asuu keskustassa 

sähköposti: kaisa.korento[at]gmail.com

facebook

twitter

instagram

 

Lue muut Tampereen vasemmiston kuntavaaliehdokkaiden esittelyt

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *