Artikkeli: Tampere

7.2.2021 klo 08:15

Kalle Tuunanen: pyöräilyä ja tasa-arvoa

Kuva on otettu Pyhäjärven rannalta. Tampereelle muutettuani järvistä on tullut entistä tärkeämpiä ajattelun ja olemisen peilejä. Pyhäjärvestä on tullut minulle tärkeä erityisesti sen takia, että olen asunut jo pian 10 vuotta sen rannan läheisyydessä Härmälässä ja sen elämää seuraan päivittäin koirani kanssa rannoilla lenkkeillessä.

Tamperelaiset kuntavaaliehdokkaat esittäytyvät, vuorossa Kalle Tuunanen:

‒ Minun Tampereeni on kaupunki, joka toimii tasa-arvoa edistävällä tavalla, arvostaa sosiaali- ja terveysalan henkilöstöä palkan ja työvoimaresurssin muodossa, tarjoaa tilaa omaehtoiselle kulttuuritoiminnalle ja huolehtii ympäristöstään ja asukkaistaan. 

‒ Päättäjänä olisin tunnollinen kokouksissa kävijä. Pyrkisin perehtymään aina asiasta käytyyn keskusteluun ja faktoihin laajasti, jotta osaisin faktoihin perustuen muodostaa päätökseni. Valtuustossa ajaisin tasa-arvoa, feminisimiä ja ekologisia ratkaisuja. 

‒ Tampereella on paljon hyviä asioita: esimerkiksi suhteellisen toimiva julkinen liikenne, luonnonläheisyys ja viimevuosina rakennetut pyöräilyreitit. Kuitenkin julkista liikennettä tulee edelleen kehittää sen tarpeen kasvaessa, josta hyvänä osoituksena onkin ratikan laajentaminen. Pyöräilystä tulee myös tehdä mahdollisimman helppo ja houkutteleva tapa liikkua. Kaupungin tulee tehdä myös vankkumattomasti työtä omilla linjauksillaan yhdenvertaisuuden ja antirasismin puolesta. Palveluista tulee tehdä saavutettavampia vieraskielisille. 

Pyöräilevä musiikin rakastaja Härmälästä

‒ Olen Savossa syntynyt ja kasvanut, mutta Tampereelle muutin 2008 opintojen perässä. Tampereesta onkin tullut minulle äärimmäisen rakas paikka ja koti. Olen opiskellut itseni täällä sosionomiksi ja osaamistani laajensin opiskelemalla maisteriksi yhteiskuntatieteistä. Tällä hetkellä työskentelen pakolaisnuorten jälkihuollossa sosiaaliohjaajana. Työn vastapainoksi harrastan musiikkia soittamisen ja keikkojen muodossa sekä liikuntaa monipuolisesti. Vapaa-aikaani kulutan tällä hetkellä urheillen tai eläinteni kanssa oleillessa. Olen myös intohimoinen pyöräilijä.

Sosiaalialan ammattilainen

‒ Tällä hetkellä työskentelen sosiaaliohjaajana pakolaisnuorten kotouttavassa jälkihuollossa. Työni sisältää paljon huikeita ihmiskohtaamisia, mutta myös haastavia tilanteita, kuten kaikki sosiaalialan työ. Työni kautta minulle on tullut ensiarvoisen tärkeäksi tehdä vaikuttamistyötä yksityiselämänikin puolella tasa-arvoisuuden ja antirasismin puolesta. Vielä viime vuonna toimin myös yliopistopolitiikassa varaedaattorina (edustajiston varajäsen) ja talousvaliokunnan jäsenenä, mutta valmistumiseni jälkeen on aika yrittää omaa osaamista kunnallispolitiikassa.  

 

Kalle Tuunanen 

sosiaaliohjaaja 

31 -vuotias

asuu Härmälässä

facebook

instagram

 

 

 

 

Lue muut Tampereen vasemmiston kuntavaaliehdokkaiden esittelyt

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *