Artikkeli: Tampere

5.2.2021 klo 17:24

Elli Honkamäki: lasten ja nuorten mielenterveystyön asialla

Valitsin tämän kuvan muutaman vuoden takaa, sillä siinä näkyy isäni kitara ja isoisäni traktori. Minulle perhe, musiikki ja luonto ovat hyvin tärkeitä asioita ja kuva onkin otettu vanhempieni kotitalon pihassa. Viihdyn tuossa talossa, sillä olen viettänyt siellä aikaa syntymästäni asti ja siellä on syntynyt paljon ihania muistoja, joissa esiintyy joko perhe, luonto tai musiikki, ellei jopa nämä kaikki.

Tamperelaiset kuntavaaliehdokkaat esittäytyvät, vuorossa Elli Honkamäki:

 Minun Tampereellani yksikään lapsi tai nuori ei voi huonosti. Olen nähnyt ja kokenut, miten nuoret ajautuvat masennukseen ja syrjäytyvät ilman kunnollista tukiverkkoa. Minä haluan olla luomassa tätä tukiverkkoa. Nuoret tarvitsevat luotettavia aikuisia ja tarpeeksi aktiviteettejä. Tällä hetkellä nuorisokeskukset ja kohtaamispaikat sekä Ohjaamo tekevät paljon erittäin tärkeää työtä, mutta niiden takana on usein jokin järjestö. Lisäksi näistä paikoista ei mielestäni tiedoteta tai kerrota tarpeeksi. Kohtaamispaikoille lähtemisen kynnystä tulee madaltaa ja niiden olemassaolon tulee olla jokaisen nuoren tiedossa.

 Toinen asia, johon haluaisin kiinnittää erityistä huomiota on elämänhallintataitojen kuuluminen opetussuunnitelmaan. Näitä taitoja ovat muun muassa liikennesäännöt, rahankäyttö, hakemusten tekeminen ja laajempi yhteiskuntaopetus. 

 Olisin kiinnostunut päättäjä. En mene politiikkaan valmiiden vastausten kanssa, vaan kuuntelisin mitä ihmiset ajattelevat, toivovat, pelkäävät ja tarvitsevat. Olisin ja olen kiinnostunut myös tavoista, joilla voisin kehittää ja kehittyä. Olisin kansan valitsema, jolloin ajaisin myös kansan asioita. 

 Tampereella on hyvä joukkoliikenneverkosto ja hyvät palvelut lähes jokaisella asuinalueella. Tampereella on myös hieno ja laaja kulttuuritarjonta. Mielestäni parannettavaa olisi kuitenkin siisteyden ylläpidossa ja joukkoliikenneverkoston laajuudessa. 

 Olen syntynyt vuonna 1998 Tampereella ja asunut lapsuuteni Hervannassa ja nuoruuteni Linnainmaalla. Vähän aikaa asuin myös Ikurissa vuonna 2019.

Musiikkia ja opiskelua

 Valmistuin tekstiili- ja vaatetusompelijaksi Tredusta vuonna 2018 ja olen ollut sen jälkeen työelämässä, en kuitenkaan kyseisellä alalla. Viimeisin työni oli taksinkuljettajana, mutta koronan ja henkilökohtaisten terveysongelmien vuoksi lopetin taksityön heinäkuussa 2020. Aloitin pian tuon jälkeen klassisen laulun opiskelun Tampereen konservatoriossa ja haaveilen urasta musiikin saralla. Tänä keväänä haen myös vaatetusalan korkeakouluihin ja muille toisen asteen opintoaloille. Koulun penkki kutsuu siis jatkossakin.

 Olen koko elämäni harrastanut musiikkia ja luen mielelläni kirjoja. Liikuntaa olen myös joskus harrastanut, mutta viime vuosina se on vähentynyt ja taideaineet ovat ottaneet ylivallan.

Kasvissyöntiä ja taidetta

Eläimet ja luonto ovat hyvin tärkeä osa elämääni ja aloinkin kasvissyöjäksi jo 12-vuotiaana. Lähituotanto ja luonnonsuojelu ovatkin minulle tärkeitä asioita.

 Aloin olla kiinnostunut politiikasta teini-ikäisenä ja aloinkin kirjoittaa poliittisia lauluja. Niitä ei ole julkaistu missään (vielä), mutta ehkä jossakin vaiheessa alan ladata niitä internetiin.
Vasemmisto on aina ollut minulle täysin selvä vaihtoehto puolueen valinnassa, vaikka perheessäni kuulutaankin muihin puolueisiin (Vihreät ja Eläinoikeuspuolue).

 Olen siis pesunkestävä hippi ja taitelija, mutta muuten korrekti ja vakavasti otettava. 😉 

 Olen ollut työssä kassamyyjänä ja taksikuskina, sekä hetken aikaa siivoustyössä omalla toiminimelläni. Nyt työt saavat kuitenkin odottaa, kun aion kouluttautua lisää. 

Elli Kirsikka Honkamäki

opiskelija

22 -vuotias

asuu Linnainmaalla

0401707916

sähköposti: ellikki[at]gmail.com

facebook

 

 

 

Lue muut Tampereen vasemmiston kuntavaaliehdokkaiden esittelyt

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *