Artikkeli: Tampere

3.2.2021 klo 11:51

Kukka Kunnari: kaikki politiikka on mielenterveyspolitiikkaa

Paperitehdaskylän kasvatille patosillat ovat siltoja seikkailuihin.(Kuva: Sanna-Maria Anttila)

Tamperelaiset kuntavaaliehdokkaat esittäytyvät, vuorossa Kukka Kunnari:

‒ Minun Tampereellani on helppo hengittää: niin elämäntilanteesta kuin paikastakin pääsee vaivatta toiseen, avun saamiseen voi aina luottaa ja ilmakin on puhdasta. Jokaisella tamperelaisella ja jokaisella vieraaksemme saapuvalla on tervetullut, toivottu ja varallisuudesta riippumatta arvokas olo. 

‒ Kuluneella valtuustokaudella olen nauttinut saadessani olla toisaalta poliittinen cheerleader, joka pyrkii tekemään valtuustoryhmän saavutukset näkyviksi, sekä toisaalta vaihtopenkin vakiokasvo, joka aina tarvittaessa on valmiina astumaan kentälle. Päättäjänä arvostan eniten hyvää, asiakeskeistä tiimityötä. Paras ominaisuuteni lienee rohkeus kysyä tyhmiltäkin tuntuvia kysymyksiä. 

‒ Tampere on elävä ja omaleimainen kaupunki, joka pyrkii jatkuvaan kehitykseen sekä kunnianhimoiseen yhteiskuntavastuuseen. Ongelmistamme kriittisimmät liittyvät muun muassa päihdehoidon järjestämiseen, köyhyyteen sekä korkeaan työttömyyteen. Sosiaalisia ongelmia on ratkottava määrätietoisemmin – se on pitkällä tähtäimellä myös vastuullisinta taloudenpitoa. Yhteiskunnan tukiverkko ei saisi pettää, ei varsinkaan ihmiselämän vaikeimmissa kohdissa. Myös mielen hyvinvoinnin kannalta on tärkeää voida luottaa siihen, että kaiken saa kyllä järjestymään. Siksi kaikki politiikka on mielenterveyspolitiikkaa.

Laulava Yatzy-intoilija 

‒ Suurin onneni on saada olla ihanan, hieman epätyypillisen uusperheen äiti. Parhaillaan yritän sisäistää sitä, että lapseni aloittaa tänä vuonna koulun! Vapaa-ajallani aloitan samanaikaisesti useampia kirjoja ja siivousprojekteja (osan suhteen saatan jopa päästä loppuun saakka), teen lauluja rakkaan ystävän ja puoluetoverin kanssa, kirjoitan runoja, saunon (mutta avantoon minua ei saa edes väsytystaktiikkaa yrittävä kumppanini) tai päivitän kuulumisia Telakalla ystävien kanssa. Haluaisin vesijuosta useammin, ottaa enemmän tatuointeja ja voittaa useammin Yatzyssa.

Psykologi ja varavaltuutettu 

‒ Saan toimia yhdessä unelma-ammateistani, koulupsykologina. Töissä autan lapsia ja nuoria ekaluokkalaisista abiturientteihin tunne-elämän ja oppimisen haasteissa sekä vaikeissa elämäntilanteissa. Minulla on myös esittävän taiteen tutkinto, mutta enemmän ja vähemmän villeistä teatteriajoistani on jo vuosia. Olen keräillyt elämässäni kirjavan joukon luottamustoimia, mutta kunnallisia päädyin tavoittelemaan vasta vuonna 2017. Liikelaitoksen johtokunnassa, varavaltuutettuna ja valtuustoryhmän tiedottajana toimiminen on ollut hyvä koulu, jossa on vahvistunut toive varsinaisen valtuutetun paikasta.

Kukka Kunnari

psykologi

31 -vuotias, asuu Iidesrannassa

varavaltuutettu
valtuustoryhmän tiedottaja

sähköposti: kukka.kunnari[at]gmail.com

facebook

twitter

 

 

Lue muut Tampereen vasemmiston kuntavaaliehdokkaiden esittelyt

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *