Artikkeli: Tampere

3.2.2021 klo 08:08

Ulla-Leena Alppi: päättäväisesti heikomman puolella

“Kodin kiinnostavin paikka löytyy kirjahyllyjen luota. Kirjat vievät toisiin maailmoihin ja syventävät näkemyksiä arjen ympäristöistä. Erityisesti minua kiinnostavat naisten kirjoittamat päiväkirjat ja elämäkerrat”. (Kuva: Markku Böök)

Tamperelaiset kuntavaaliehdokkaat esittäytyvät, vuorossa Ulla-Leena Alppi:

 Minun Tampereeni olisi inhimillinen, kannustava kotikaupunki kaikille täällä asuville. Se tarkoittaa vahvaa satsausta köyhyyden, eriarvoisuuden ja asunnottomuuden poistamiseen, sekä turvalliseen, elämykselliseen lapsuuteen ja vanhuuteen. Kulttuuria ja kaupunkiluontoa arvostettaisiin. Tampere tunnettaisiin yhteisvastuusta. 

 Pitkän vaikuttajan taipaleeni aikana olen oppinut, että hyvältä päätöksentekijältä vaaditaan sitkeää asioihin perehtymistä ja pitkäjänteisyyttä viedä asioita eteenpäin. Tarvitaan itsenäisyyttä ja samaan aikaan yhteistyökykyä.
Valtuutetun työssä parasta ‒ ja välttämätöntä ‒ on yhteisöllisyys, yhteydenpito ja vuorovaikutus kaupunkilaisten kanssa. 

 Tampereella on vahvat perinteet työväen- ja kulttuurikaupunkina. Meillä on kauniita viheralueita ja keskustassa upea kansallismaisema. Monissa palveluissa on tehty hyvää kehitystyötä, mutta toistuvat säästökuurit ovat heikentäneet niitä.

 Niinpä tarvitaan enemmän resursseja, jotta päiväkotien ja koulujen opetusryhmät saadaan pienemmiksi, vanhuksille enemmän hoitajia, päihde- ja mielenterveysongelmista kärsiville vaikuttavaa hoitoa. Kohtuuhintaisia asuntoja tarvitaan lisää. Työllisyyden parantamiseen satsaaminen on perustavan tärkeää niin ihmisten arjen kuin kaupungin verotulojen kannalta.
Haluan Tampereen suojelevan Eteläpuiston ja huolehtivan viheralueistaan kaupunkilaisten virkistyspaikkoina ja osana ilmastonmuutoksen torjuntaa.

Arjen muumimamma

 Olen adoptioäiti, aiemmin sijaisäiti, tyttärelle ja mammi hänen viisivuotiaalle pojalleen. Tämän pienimmän lapsenlapsen kanssa voin jälleen ihastella sitä miten pienet asiat riittävät tekemään lapsen iloiseksi. Isovanhemmuus on valtava lahja ja voimavara.

 Tällä hetkellä arkeani täyttää myös viime syksynä hankkimamme vanhan rintamamiestalon remontointi mieheni kanssa. Itse asiassa puhumme pesänrakennuksesta, joka edelleen sykähdyttää.

 Lukeminen ja kirjoittaminen ovat osa elämäntapaani. Lukupiirini on kokoontunut lähes kolmekymmentä vuotta, sijais- ja adoptioäideistä koostuva ryhmä parikymmentä vuotta. Pidän keskusteluista. Olen eläintensuojelija.

Sitoutunut vaikuttaja

 Yhteiskunnallisen vaikuttamisen, politiikan pyörteisiin lähdin kaksikymppisenä elintarviketyöläisten pääluottamusnaisena ja nuorisoliittolaisena. Tampereen kaupunginvaltuustossa aloitin 22-vuotiaana ja eduskunnassa 26-vuotiaana. Kolmen kauden jälkeen halusin toisenlaista arkea.

 Siihen kuuluivat seuraavien vuosikymmenten ajan kirjoittaminen, kouluttautuminen sijais- ja adoptiovanhempien kouluttajaksi ja sijaisvanhempien valmentaminen.  

 Porvoon vuosinani 2000 -luvun alkupuolella lähdin uudelleen kuntapolitiikkaan ja kaupunginvaltuustoon. Samalla tiellä olen jatkanut palattuani syntymäkaupunkiini Tampereelle vuonna 2009.

 Olen ehtinyt vaikuttaa ay-liikkeessä, monissa kansalaisjärjestöissä ja -liikkeissä, SDNL:ssa ja SKDL:ssa varapuheenjohtajana.

Ulla-Leena Alppi

kaupunginvaltuutettu

71 -vuotias

asuu Ruotulassa

sosiaali- ja terveyslautakunnan jäsen

0400595687

sähköposti: ula.alppi[at]gmail.com

blogi

 

 

 

Lue muut Tampereen vasemmiston kuntavaaliehdokkaiden esittelyt

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *