Artikkeli: Tampere

2.2.2021 klo 10:59

Miila Halonen: kaikille mahdollisuus kukoistaa

Rakastan merta, järviä, kalliota ja metsiä. Isokarin kalliorannat ja merimaisema ovat viime vuosina tulleet tärkeiksi työstä palautumisen paikoiksi.

Tamperelaiset kuntavaaliehdokkaat esittäytyvät, vuorossa Miila Halonen:

‒ Minun Tampereeni ei jätä ketään syrjään. Minun kaupungissani jokainen voi olla paras versio itsestään, eikä tausta sanele sitä, mitä on mahdollisuus tavoitella. Kaupunki tunnistaa varhain ne, jotka tarvitsevat enemmän kannattelua ja tomerin toimin estää kuilun syntymistä ihmisryhmien välille. 

‒ Suhtaudun luottamustoimen hoitoon samoin kuin virkatyöhöni; paneutuen ja intohimoisesti. Otan selvää asioista, joista olen mukana päättämässä. Ammatissani olen kehittänyt nopeat hoksottimet ja löydän isoista kokonaisuuksista tärkeimmät nopeasti.  Olen konsensushakuinen mieluummin kuin jyräävä. Arvoistani en kuitenkaan tingi tippaakaan ja puolustan niitä hanakasti loppuun asti.

‒ Tampere on Suomen nopeimmin kehittyvä kaupunki, joka ei pelkää investoida ja muuttua. Tämä on huomattu Tampereen rajojen ulkopuolella. Tampere kiinnostaa ja vetää uusia asukkaita joka ilmansuunnasta.

‒ Kaupungin työntekijänä koin Tampereen hyväksi työnantajaksi. Aikanaan tänne tullessani ihastuin hyvään julkiseen liikenteeseen, pyöräteihin ja hoidettuihin virhealueisiin.

‒ Oma huoleni kohdistuu nuoren mielenterveysongelmien kasvuun. Avun tarve on suurta ja jonoja on kertynyt. Monia asioita tilanteen korjaamiseksi on jo tehty, mutta työtä täytyy jatkaa ja erilaisten keinojen vaikuttavuutta tutkia tarkoin.

Tv:stä tuttu

‒ Asun Kalevassa puolisoni kanssa. Työpäivän jälkeen rentoudun kuntosalilla tai lenkkipoluilla. Olemme puolisoni kanssa kovia lukemaan ja kuuntelemaan musiikkia. Harrastukseksi voi laskea myös avustamisen tv-sarjoissa ja mainosvideoissa. Viimeisen parin vuoden aikana olen vilahtanut muun muassa Nyrkissä ja Kakarat tv-sarjassa minulla oli luonnerooli lääkärinä.

Ikävä Ylämaalle 

‒ Skotlanti on minulle tavattoman tärkeäksi muodostunut paikka. Olen tehnyt Ylämaan avarissa maisemissa useita pitkiä, monen päivän vaelluksia. Kunhan korona-aika helpottaa, minut tavoittaa näiltä sumuisilta ja mutaisilta poluilta varmasti.

Nuorten lääkäri varakansan puolella

‒ Olen nuorisolääkäri ja tehnyt 18-vuotisen työuran nuorten terveyden edistämiseksi. Tällä hetkellä olen nuorisopsykiatri evl Tays:ssa. 

‒ Olen ollut Keravalla kaupunginvaltuutettu ja vapaa-aika ja hyvinvointilautakunnan puheenjohtaja. Kaudella teimme päätöksiä muun muassa kaupunkitaiteen ja järjestötoiminnan edistämiseksi. Ansiotani on myös maksuttoman ehkäisyn tarjoaminen nuorille.

‒ Eduskuntavaaleissa 2019 läpimeno jäi alle 200 äänen päähän. Varakansanedustaja ei ole varsinainen tehtävä, eikä varakansanedustajilla ole määrättyjä toimia. Mutta onhan se hauska titteli! 

Miila Halonen

nuorisolääkäri

varakansanedustaja Uudenmaan vaalipiirissä
43 -vuotias
asuu Kalevassa

kotisivu

facebook

twitter

instagram

 

 

 

Lue muut Tampereen vasemmiston kuntavaaliehdokkaiden esittelyt

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *