Artikkeli: Nokia

27.2.2021 klo 17:16

Nokialla ehdotetaan ikäihmisille maksuttomia turvapuhelimia

Nokialainen vasemmiston valtuutettu Anneli Lehtonen on tehnyt ehdotuksen maksuttomista turvapuhelimisista ikäihmisille. Palvelu lisäisi etenkin vähävaraisten ikäihmisten turvallisuutta, kun onnettomuuden sattuessa olisi apu lähellä. (Kuva: Hannele Kuusela)

Ikäihmisten turvapuhelimen tulisi olla ikäihmisille maksuton, ehdotti Nokian Vasemmiston kaupunginvaltuutettu Anneli Lehtonen aloitteessaan valtuuston kokouksessa helmikuussa.

Lehtonen perusteli aloitteessaan maksuttoman turvapuhelimen tuovan ikäihmiselle varmuutta itsenäiseen elämään. Nokian kaupungin kotoisa ehtoo -ohjelman mukaisesti ikäihmisten halutaan asuvan kotonaan mahdollisimman pitkään. Iän myötä monilla kuitenkin näkökyky heikkenee ja verenpaineen vaihtelut voivat aiheuttaa huimausta ja kaatumisia.

Turvapuhelin toisi paitsi turvallisuudentunnetta, mutta mahdollistaisi myös mahdollisimman nopean avunsaannin onnettomuuden sattuessa. Kaikista vähävaraisimmilla ikäihmisillä ei kuitenkaan ole turvapuhelimeen välttämättä varaa.

Anneli Lehtonen huomauttaa, että kustantamalla ikäihmisille maksuttoman turvapuhelimen, voi kaupunki säästää sairaanhoitokustannuksissa. Palvelu toisi ikäihmisille myös turvallisuutta, eikä sen saaminen saisi olla varallisuudesta kiinni.

Myös talviurheilu esillä Nokian valtuustossa

Samassa kokouksessa Lehtonen teki myös aloitteen kaikille maksuttoman tykkilumiladun perustamisesta Nokialle. Tykkilumilatu pidentäisi hiihtokautta ja laajentaisi erilaisten liikuntamahdollisuuksien kirjoa Nokialla.

Lehtonen huomauttaa aloitteessaan, että erityisesti koronapandemian aika on osoittanut ulkoliikunnan tärkeyden.

”Meillä on tapana verrata asioita lähikuntiin. Maksuton tykkilumilatu on Ylöjärvellä, Tampereella, Kangasalla, Lempäälässä ja Valkeakoskella. Miksei siis Nokiallakin.”, perustelee Lehtonen aloitteessaan.

Lisää aiheesta muualla verkossa:

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *