Artikkeli: Tampere

26.2.2021 klo 16:07

Hely Hollo: tasa-arvoa ja kestävää kaupunkia

Olin viime kesän työharjoittelussa virolaisessa kansalaisjärjestössä. Kuva on napattu päiväretkellä Vormsilla.

Tamperelaiset kuntavaaliehdokkaat esittäytyvät, vuorossa Hely Hollo:

‒ Minun Tampereeni on Suomen paras kaupunki. Tampereen pitää olla mukava paikka elää ja asukkaiden pitää voida vaikuttaa siihen, mitä kaupungissa tapahtuu. Minun Tampereeni arvostaa ihmisoikeuksia ja kaikkien yhtäläisiä oikeuksia. 

‒ Minulle on tärkeää, että päätöksenteko on oikeudenmukaista ja avointa. Kaikilla kaupunkilaisilla on oltava mahdollisuus vaikuttaa päätöksentekoon, ei vain niillä, joilla on paljon tietoa ja aikaa käytettävissä asioihin perehtymiseen. 

‒ Tampere on useaan otteeseen nimetty Suomen vetovoimaisimmaksi kunnaksi. Tästä sijoituksesta täytyy pitää kiinni.

 ‒Tampereelle tarvitaan lisää kohtuuhintaisia vuokra-asuntoja. Täydennysrakentamisessa ja uusien alueiden suunnittelussa pitää ehkäistä alueiden eriytymistä ja epätasa-arvon lisääntymistä sitä kautta.

‒ Ratikan rakentaminen oli hyvä päätös, mutta nykyinen ei vielä riitä. Rakentamista pitää jatkaa Hervannan lisäksi muihin lähiöihin ja edelleen naapurikuntiin. Muutenkin pitää panostaa kestäviin liikkumismuotoihin. 

‒ Tampereen pitää tehdä kunnianhimoista ilmastopolitiikkaa.

Paljasjalkainen tamperelainen

‒ Olen paljasjalkainen tamperelainen ja asun tällä hetkellä Kyttälässä. Ison osan lapsuutta asuin toisaalla Pirkanmaalla, mutta palasin Tampereelle jo yli vuosikymmen sitten. Eikä ole tullut mieleen vaihtaa hyvää pois! Vapaa-ajallani tanssin balettia ja teen käsitöitä. Jokapäiväisenä harrastuksenani on myös Pokemon Go:n pelaaminen.

Opiskelija Kyttälästä  

‒ Olen yhteiskuntatieteiden maisteriopiskelija Tampereen yliopistossa. Tärkeitä teemoja opinnoissani ovat olleet tasa-arvo ja ihmisten osallistumismahdollisuudet. Aikaisemmin olen opiskellut automaatioasentajaksi. Kuitenkin jo amiksessa tunsin kiinnostusta yhteiskunnallisia asioita kohtaan ja niinpä päädyin hakemaan yliopistoon yhteiskuntatieteitä lukemaan.

Hely Hollo

opiskelija

26-vuotias

asuu Kyttälässä

sähköposti: helyhollo[at]gmail.com

facebook

 

 

Lue muut Tampereen vasemmiston kuntavaaliehdokkaiden esittelyt

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *