Artikkeli: Tampere

25.2.2021 klo 16:02

Päivi Tyni: palvelut ovat pop

Tesoman uimahalli on, kuin pienimuotoinen kylpylä; on poreammeet, vesiputous ja kylmäallas. Sisäkuva olisi hieno, mutta, siellä ei saa kuvata. (Kuva: Roberto Röyskö)

Tampereen kuntavaaliehdkkaat esittäytyvät, vuorossa Päivi Tyni:

– Minulle tärkeitä paikkoja ovat uimahallit, joissa harrastetaan paljon kuntouintia kilpauinnin lisäksi. Uimahalli on hyvä esimerkki kaupungin tuottamista palveluista ja normaaliaikoina se palvelee asiakkaita vauvasta vaariin, nyt koronan vuoksi vain tiettyjä ryhmiä. 

– Päättäjänä olisin tasapuolinen ja vasemmiston vaaliohjelmasta tiukasti kiinni pitävä. Esimerkiksi asunto- ja liikennepolitiikassa ottaisin huomioon kaikki ryhmät mahdollisuuksien mukaan.
Eri elämänvaiheissa ihmisillä on erilaisia tarpeita, joihin kaikkiin kunnan tulisi kyetä vastaamaan. Vanhustenhoidon haasteiden lisäksi nyt tulee uutena tehtävänä oppivelvollisuuden laajeneminen ja sen kustannukset. 

– Viime vuosina Tampere on kasvanut vauhdilla niin ulos- kuin ylöskin päin. Tämä jakaa mielipiteitä. Itse näen kasvun hyvänä asiana, se kertoo Tampereen elinvoimasta. Kunhan joukkoliikenne ratikoineen saadaan toimimaan täydellä teholla, se kruunaa kehityksen. Kaupunkiliikenteen lisäpalikkaa, paikallisjunaa, on täällä Tesomalla ainakin kovasti odotettu, mutta vanhan seisakkeen kunnostus ei tunnu etenevän. Parannusta kaipaisivat kyseisen joukkoliikenteen hinnat: ne alkavat olla jo huippuunsa viritetyt ja rajoittavat etenkin pienituloisten matkustamista.

Tietokonenörtti kotihiiri

– Asun yksin, mutta on minulla kissa seurana. Yleensä en muuta seuraa kaipasikaan, toisinaan sitten kyllä iskee ihmisen ikävä. Asun Tesoman Kohmankaaressa, jossa kaikkea on lähellä, ja jos ei ole, niin bussipysäkki ainakin on, joten liikkeelle pääsee.

– Aikuinen tytär muutti juuri Lauttasaaresta Espooseen, josta metrolla, junalla ja bussilla käy onneksi vierailemassa luonani.

–Ammattini on tutkija. Ikä haittaa työllistymistä, mutta viime aikoina olen osallistunut useammankin tutkimusprojektin tekoon. Oma roolini on tehdä tilastollista tutkimusta, joka onkin intohimoni.

Introvertti tarkkailija

– Tutkimustyön kautta tulee nähneeksi yhteiskuntaa eri kanteilta. Viime aikoina olen ollut mukana tutkimassa esimerkiksi apurahatutkijoiden kokemaa asemaa yliopistoyhteisössä.
Yhteiskunnallinen vaikuttaminen on koronan vuoksi supistunut lähinnä etäkokouksiksi. Olin aiemmin aktiivisempi ja toimitin esimerkiksi Vasen Kaista -verkkolehteä, mutta nyttemmin olen vetäytynyt tarkkailijan ja pohdiskelijan rooliin – myös sosiaalisessa mediassa.

– Vaalien alla on tarkoitukseni piristäytyä näillä elämänalueilla ja toivottavasti pohdiskelu tuottaa tulosta.

Päivi Tyni

ytm, tutkija 

58 -vuotias, asuu Tesomalla 

0505514734 

sähköposti: paivihelena.tyni[at]gmail.com

facebook

twitter

 

Lue muut Tampereen vasemmiston kuntavaaliehdokkaiden esittelyt

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *