Artikkeli: Tampere

26.2.2021 klo 08:26

Jani Salminen: maailman paras kaupunki kuuluu kaikille sen asukkaille!

Suosikkipaikkoja on lukemattomia. Viihdyn luonnossa. Kuva on viime kesältä 2020 Sastamalan Pirunvuorelta.

Tamperelaiset kunnallisvaaliehdokkaat esittäytyvät, vuorossa Jani Salminen:

– Minun Tampereellani kukaan ei jää ulkopuolelle. Pohja on toimivissa peruspalveluissa, jotka ovat kaikkien saatavilla tasapuolisesti. Näiden lisäksi ihminen tarvitsee virikkeitä, joiden pitää olla kaikkien saavutettavissa. 

– Kynnyskysymyksiä tietenkin on, mutta neuvottelukykyyn, pragmaattisuuteen ja kokonaisharkintaan pitää mielestäni hyvän päättäjän pystyä. Yksin kun on vaikea vaikuttaa. Kannatan avointa päätöksentekoa, haluan pitää kaupunkilaiset ajan tasalla, käyttää sosiaalisen median kanavia valtuuston ja lautakuntien esityksistä ja päätöksistä tiedottamiseen. 

– Taide- ja kulttuurikaupunkina Tampere loistaa. Meillä on upeita museoita ja teattereita. Joukkoliikenne kehittyy ratikan myötä koko ajan parempaan suuntaan.

– Parannettavaa on terveydenhoidon osalta, sillä lääkärille pääsyä joutuu jonottamaan liian pitkään. Hammashoidon hoitojonot ovat sietämättömän pitkiä. Erikoissairaanhoidon osalta erityisesti mielenterveys- ja päihdepalveluiden tilanne on huono. Kaikkien näiden tilannetta tulee kohentaa välittömästi.

– Osaan lähiöistä ei panosteta riittävästi. Palveluiden ja virikkeellisten mahdollisuuksien kaupungin pitää ulottua kaikkialle sen osiin. 

Politiikkaa luonnossa

– Harrastuksiin kuuluu politiikkanörtteily, seuraan hyvin intensiivisesti koti -ja ulkomaanpolitiikkaa, historia ja ilmiöt kiinnostavat. Pidän kulttuurista, esimerkiksi taidenäyttelyistä, museoista, musiikkikeikoista, elokuvista ja  tv-sarjoista. Pidän luonnossa liikkumisesta. Sosiaalinen verkosto eli ystäväni ovat tärkeitä. Somettamista ei pidä unohtaa mainita.

– En ole tällä hetkellä työelämässä. Ehkä ajan vielä taksia, ehkä opiskelen jotain uutta?

– Luottamustoimia minulla ei ole tällä hetkellä ole. Takavuosilta löytyy vaikuttamista Tampereen vasemmiston toiminnassa eri tavoin, kuten kunnallisia luottamustoimia sekä järjestöpuolen luottamustoimea.

Uusia polkuja

– Innostuin pari vuotta sitten luonnossa liikkumisesta. Kaupunkilaisten mahdollisuuksiin ulkoilun ja luonnossa kulkemisen osalta voi ja pitää vaikuttaa myös kuntapolitiikassa. Tampereelle tarvittaisiin muuten ne kaupunkiveneet!

Jani Salminen 

taksinkuljettaja 

44 -vuotias

asuu Hatanpäällä 

facebook

twitter

 

 

 

Lue muut Tampereen vasemmiston kuntavaaliehdokkaiden esittelyt

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *