Artikkeli: Tampere

4.2.2021 klo 13:11

Sanna Viherlehto: turvallisen Tampereen puolesta

Kuva on otettu vaellusretkellä Paha-Kolin huipulla vuonna 2020. Parasta vastapainoa arjelle ja työnteolle ovat säännölliset vaellusretket niin etelän kansallispuistoissa kuin pohjoisen tuntureilla ja vaaroilla. Vaellus-harrastus opettaa kunnioittamaan Suomen luonnon monimuotoisuutta ja puhdistaa mieltä.

Tamperelaiset kuntavaaliehdokkaat esittäytyvät, vuorossa Sanna Viherlehto:

 Minun Tampereeni on turvallinen ja siellä jokaisella on yhtäläiset mahdollisuudet hyvinvointiin. Minun Tampereessani taataan sote- sekä tukipalveluiden piiriin pääsy jokaiselle riippumatta yhteiskuntaluokasta tai onko työterveyden piirissä vaiko ei. Täällä tuetaan ihmistä ja perheitä, jotka tukea tarvitsevat, jotta he säilyvät yhteiskunnan tasavertaisina jäseninä, ja jotta torjuttaisiin eriarvoistuminen. Mielenterveys- ja päihdepalveluita arvostetaan ja niihin pääsy tehdään nopeammaksi ja helpommaksi. Minun Tampereessani ymmärretään ennaltaehkäisevän työn yhteiskunnallinen ja taloudellinen merkitys.  

‒ Kaupungissani huolehditaan riittävistä päivähoidon resursseista ja tuetaan haastavassa tilanteessa olevia lapsiperheitä. Rakentamisen ratkaisut huomioivat kestävän kehityksen, kulttuurihistorian ja vihreän ajattelun. Näillä keinoilla lisätään jokaisen tamperelaisen hyvinvointia.  

‒ Minut tunnetaan suorapuheisena ja rohkeana ihmisenä, joka kykenee pitämään päänsä kylmänä haastavissakin tilanteissa. Olen vahva tiimityöskentelijä ja minulla on hyvät ongelmanratkaisutaidot. Jos en tiedä jotain, otan asioista selvää. Yksi parhaita päättäjän ominaisuuksia minulla on kyky keskustella ihmisen kanssa, joka on eri mieltä. Mielestäni parhaat päätökset syntyvät kuuntelemalla, keskustelemalla ja tiedon hakemisella.  

‒ Tampere on Suomen suurimpia kaupunkeja, mutta siitä huolimatta se on säilyttänyt luonnonläheisyytensä. Luontoalueet ja puistot lisäävät asukkaiden viihtyvyyttä. Julkinen liikenne on hyvin järjestetty. Tamperelainen pärjää hyvin ilman omaa autoa. Itse aikanaan ihastuin Tampereessa erityisesti sen kulttuuritarjontaan, ja luonnollisesti pandemia herättää huolta toimijoiden pärjäämisestä, jotta Tamperetta voisi jatkossakin kutsua kulttuurikaupungiksi. Tavanomaiset terveyspalvelut ovat hyvin saatavilla. Uusi, keskitetty palvelunumero todennäköisesti vielä ennestään selkiyttää toimintaa kuluttajalle.  

‒ Tampereen päivähoidon resurssit ovat kehnot. Kaupungilla ei välttämättä ole tarjota hoitopaikkaa lapselle, vaikka se on lailla säädelty.  Kaikille tarvitsijoille turvattava paikka päivähoidossa.  

‒ Tukipalveluihin ja ennaltaehkäiseviin toimiin ei ole panostettu Tampereella riittävästi. Yksi merkittävin menoerä kaupungille ovat erikoissairaanhoidon kulut. Jotta tästä voitaisiin säästää, vaatii se resursoimista perusterveydenhuoltoon ja ennaltaehkäisyyn. Erityisesti mielenterveys- ja päihdepalveluihin pääsy on haastavaa, varsinkin lasten, nuorten ja työttömien kohdalla, eli heidän, jotka eivät ole työterveyden piirissä.  

Äiti Hatanpäältä  

‒ Lapsuuteni olen viettänyt Etelä-Karjalassa, ja siitä muistona onkin vielä ”miun” ja ”siun” kuuluminen murteessa. Muutimme lapseni kanssa Tampereelle kaksi vuotta sitten työpaikan ja yliopiston perässä. Tampere on ottanut meidät hyvin vastaan, joten kaupunki on nopeasti tuntunut omalta kodilta. Lapsi on viihtynyt koulussa, joka on kävelymatkan päässä kotoa. Pieneen perheeseemme kuuluu lisäksi kaksi kissaa.  

‒ Kiinnostuksen kohteitani ovat mm. yhteiskunnallinen vaikuttaminen, tasa-arvoasiat, liikunta, luonto, vaeltaminen sekä kirjoittaminen. Itselleni tärkein harrastus on painonnosto, ja lisäksi teen höntsä-CrossFittia. Vaeltamassa ja pohjoisen reissuilla käyn pari kertaa vuodessa, mikä toimii minulle irtiotoksi arjesta. Muun vapaa-ajan kulutan lapseni kanssa ulkoiluun tai lautapelien pelailuun, kirjoittamiseen ja hyvien podcastien kuunteluun.  

Sairaanhoitaja ja lähisuhdeväkivalta-aktivisti  

‒ Ammatiltani olen sairaanhoitaja (AMK), ja työn kautta suuntautunut perioperatiiviseen hoitotyöhön. Tällä hetkellä työskentelen leikkaussalisairaanhoitajana Taysin kampuksella. Olen ammattiliittoni Tehyn alaosaston 377 hallituksen varajäsen, ja toimin yhteyshenkilönä työyksikköni ja ammattiliiton välillä. Tänä keväänä käydään Tehyn valtuustovaalit, joissa olen myös ehdokkaana.  

‒ Vapaa-ajalla käytän aikaani vaikuttamistyöhön lähinnä somen välityksellä. Olen nimittänyt itseni lähisuhdeväkivalta-aktivistiksi, sillä jaan aktiivisesti aiheeseen liittyvää tietoa, levitän tietoisuutta ja toimin kokemusasiantuntijana. Vaikuttamistyö on nostanut kirjoittamisharrastukseni uudelle tasolle, ja tänä vuonna julkaisen esikoisromaanini. Tärkein julkaisualustani on Instagram, jonne jaan säännöllisesti lyhyitä artikkeleita tärkeistä yhteiskunnallisista aiheista ja tietoa lähisuhdeväkivallasta.  

Sanna Viherlehto

 

perioperatiivinen sairaanhoitaja  

31 -vuotias  

asuu Hatanpäällä

twitter

instagram

 

 

 

 

Lue muut Tampereen vasemmiston kuntavaaliehdokkaiden esittelyt

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *