Artikkeli: Tampere

12.3.2021 klo 14:33

Hannu Oittinen: työväenaatetta ja ekoelämää

Olen viihtynyt tässä paikassa Hallilan Kotipehkun yhteisössä vuodesta 1992 alkaen, olen ollut mukana myös paikan suunnittelussa ja toteutuksessa. Olen lähes koko ajan vastannut yhteisen puusaunan puuhuollosta ja nautin suuresti polttopuiden tekemisestä.

Tamperelaiset kuntavaaliehdokkaat esittäytyvät, vuorossa Hannu Oittinen:

– Minun Tampereeni on sosiaalinen, ekologinen, kulttuurinen ja demokraattinen. Haluan säilyttää inhimillisen vuorovaikutuksen ja siksi vastustan yletöntä digitalisaatiota, joka vie kapitalismin pakkovaltaan pakkoteknologian kautta. Järki ja arki kunniaan. 

– Keskustelisin kannattajieni kanssa, loisin yhteyksiä monille tahoille, kuuntelisin tutkimuksen ääntä, antaisin tilaa uusille ideoille, mutta en luopuisi vanhasta hyvästä. Tekisin ”Tampereen punaiseksi jälleen” eli uutta työtä reiluilla ehdoilla, erityisesti sosiaali– ja terveystoimeen, teollisuuteen ja peruspalveluihin sekä monipuoliseen kulttuuriin. 

– Vanhan työläis- ja sivistyskaupungin parhaat rakenteet ja perinteet pitää säilyttää niitä kehittäen. Tästä on hyviä ja huonoja esimerkkejä. Kansi ja areena-hanketta pidän huonona rahavallan kerskaprojektina, jolla pilataan kaupunkikuva. Mutta Hakametsän-Risman alueen suunnitelmaa pidän hyvänä, sillä siinä näkyy rupsahtaneen alueen järkevä elävöittäminen. Eli en vastusta rakentamista ja kehittämistä, mutta en myöskään kannata niitä hinnalla millä hyvänsä. 

Halonhakkaaja Hallilasta 

– Olen hyvässä 72 vuoden iässä, kokemusta siis on. Olen syntynyt ja kasvanut Pohjois-Savon syrjäkylällä, monien vaiheiden jälkeen asunut Tampereella vuodesta 1984. Perhekuntaan kuuluu puoliso ja kolme lasta sekä kolme lapsenlasta.
Tykkään polttopuu- ja pihatöistä, metsässä kulkemisesta, marjastamisesta ja sähköpyöräilystä. Musiikkia kuuntelen mielelläni, lähinnä barokkia ja muuta vanhaa musiikkia sekä bluesia ja laulelmaa.

– Olen ollut luomassa Tampereen ensimmäistä virallista asuinyhteisöä, Hallilan Kotipehkua, jossa olen asunut vuodesta 1992 alkaen.

Monitoimi-Hannu

– Olen kirjoittanut yli 50 eri lehteen. Tunnen hyvin Kaakkois-Tampereen, sillä olen sillä olen toiminut Hervannan Sanomissa sijaisena ja freenä 90-luvun alkupuolelta 2010-luvulle saakka. Olen toiminut myös Tamperelaisen ja Tampereen Kirkkosanomien avustajana ja Vasemmistoliiton Hämeen Yhteistyön toimittajana olin 1990-92.

– Toimittajavuosinani oli Pirkanmaan Journalistien hallituksessa kolmeen otteeseen, liittovaltuuston varajäsen ja jonkin aikaa yhdistyksen sihteeri. Olin perustamassa Hallila-seuraa 1994 ja toimin seurassa aktiivisesti liki 20 vuotta, toimitin muun muassa seuran lehteä. .

Hannu Oittinen 

toimittaja 

72 -vuotias

asuu Hallilassa 

0405191502 

sähköposti: hannu48ahtola[at]gmail.com

 

 

Lue muut Tampereen vasemmiston kuntavaaliehdokkaiden esittelyt

 

 

Kommentteja: 1

  1. Terve.
    Käytiin Marja-ahon Matin kanssa kuntakierroksella Vesannolla ja ajettiin siitä Oinaskylän läpi, Oittisen kaupan paikalla oli punainen uusi talo.
    Juha Ketola
    0400 529575

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *