Artikkeli: Tampere

4.3.2021 klo 12:44

Ilkka Järvelä: ei ohiteta ketään

Amurin Helmi ja koko työläiskortteli on paikka, jossa toimii paitsi museo ja kahvila, myös sosiaalinen kanssakäyminen. Tänne ovat tervetulleita kaiken ikäiset tulijat läheltä ja kaukaa.

Tamperelaiset kuntavaaliehdokkaat esittäytyvät, vuorossa Ilkka Järvelä:

– Kaupunki kuuluu kaikille: täällä jokainen voi elää itselleen tärkeitä arvoja kunnioittaen. Näitä ovat minulle terveys, sosiaalinen kanssakäyminen ja hyvä elämänlaatu. Niihin kuuluvat myös kulttuuri ja vapaa-ajan harrastukset. Jokaista pitää kuunnella, ketään ei pidä ohittaa. Haluan pitää kuntalaisiin yhteyttä. 

– Olen monipuolisesti kiinnostunut ja helposti lähestyttävä. Liikun säännöllisesti kaupungilla äänestäjien keskuudessa ja heitä kuunnellen.

– Jos vastaan tulee kysymyksiä, joihin en osaa heti vastata, otan asiasta selvää ja palaan asiassa tiedustelijalle. En sanoisi kenellekään, että ”toi ei kuulu mulle”. 

 – Esimerkkinä hyvin toimivasta palvelusta voi mainita palveluliikenteen verkoston Palin. Koulunkäyntiavustajia ja hoivapalvelujen henkilöstöä sen sijaan tarvitaan lisää.

–Olen huolissani välinpitämättömyydestä – vastuu vaikkapa kaupungin siisteydestä kuuluu meille kaikille.

Sosiaalista luonteenlaatua löytyy 

– Olen kolmen tyttären isä, kahdeksan pappa ja neljän isopappa. Nyt leskenä asun yksin, mutta en ole yksinäinen. Elämä on kohdellut minua hyvin. Tyttäreni ovat aina rinnallani.

– Liikun mielelläni kävellen Tampereen keskustassa, jossa poikkean usein kauppahallissa. Minut voi tavata myös museosta, Teon tuvalta tai vaikka La Stradan teatteriesityksestä.

– Auttelen mielelläni tuttuja erilaisissa käytännön pikku hommissa. Jo parikymmenvuotiseksi perinteeksi ovat muodostuneet vierailuni joulupukkina lasten ja aikuisten ensiavussa TAYSissa jouluaattoisin.

Kuuntelen ja autan 

– Sosiaali- ja terveyslautakunnan jäsenenä olen vieraillut kouluissa, päiväkodeissa, sairaaloissa ja vanhusten hoitopaikoissa. On hyvä päästä näkemään kaupungin tarjoamia palveluja omin silmin paikan päällä.

– Olen hankkinut tietoutta ja näkemystä yhteiskunnallisista asioista ja niiden hoitamisesta jo usean vuosikymmenen ajan. Seuraan aktiivisesti lehtiä, tv:tä, radiota ja facebookiakin.

– Yhteistyö eri puolueiden edustajien kesken on politiikassa a ja o. Siitä yritän aina pitää kiinni. Haluan kuunnella kaikkia osapuolia.

Ilkka Järvelä 

eläkkeellä, sähköasentaja  

77-vuotias 

asuu Amurissa 

0407469930 

sähköposti: ilkka.jarvela[at]netti.fi

 

 

Lue muut Tampereen vasemmiston kuntavaaliehdokkaiden esittelyt

 

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *