Artikkeli: Tampere

4.3.2021 klo 08:12

Marika Saarinen: yhdenvertaisuudella ovet auki Tampereella

Tiiliarkkitehtuurilla on Marikan sydämessä lämmin sija, minkä vuoksi Tammerkosken alue on hänelle rakas.

Tamperelaiset kuntavaaliehdokkaat esittäytyvät, vuorossa Marika Saarinen:

– Unelmieni Tampere on yhdenvertainen kaupunki kaikille nykyisille ja tuleville tamperelaisille. Minun Tampereeni huomioi ihmisoikeudet ja toteuttaa esimerkillistä ilmastopolitiikkaa. Täällä ihmiset ja luonto voivat hyvin. 

– Minusta päättäjän tehtävänä on kuunnella ihmisiä, etsiä vastauksia heidän ongelmiinsa ja edistää poliittisia ratkaisuja niihin. Vasemmistolaisena oma toimintani perustuu kaikkien ihmisten yhdenvertaisuuteen, ekologisesti kestävän yhteiskunnan rakentamiseen sekä demokraattiseen kanssakäymiseen. 

– Rakastan Tampereen monipuolista kulttuuritarjontaa sekä sitä, että luonto ja työväenhistoria ovat täällä läsnä. Pyöräteiden kehittämisen olen pyöräilijänä ottanut ilolla vastaan.

– Ilman hyvinvoivia ihmisiä ei ole hyvinvoivaa Tamperetta. Ehdolle asettumiseni jälkeen olen kuullut valitettavan paljon ihmisten kokemuksia siitä, miten sosiaali- ja terveyspalveluiden ruuhkautuminen vaikuttaa heihin ja miten valitettavan moni on kohdannut asiatonta kohtelua niissä. Tähän tarvitaan muutosta.

Hervantalainen runoilija 

– Sukujuurien seurauksena Tampere on aina ollut osa elämääni, ja tänne muutin vuonna 2014 opiskelemaan yhteiskuntatieteitä. Asun Hervannassa, jonka sydän on minulle Suolijärvi.

– Uskon ihmisellä olevan useita koteja, sillä koti on paikka, jossa kasvaa merkityksellisellä tavalla. Kotinani Tampere mahdollisti kaapista poistumisen transsukupuolisena ja perehtymisen yhdenvertaisuustyöhön.

– Kirjallisuus yhdistää meitä. Viime vuonna Robin Hobb oli tärkeä kirjailija, jonka kirjoista keskusteleminen tovereiden kanssa mahdollisti läheisyyttä. Lukemisen ohella rakastan runoilemista ja haaveilen runokirjasta.

Yhdenvertaisuustyön ammattilainen

 –Olen toiminut yhdenvertaisuustyönsuunnittelijana ja aloittelin tutkijan uraa, mutta paloin loppuun jatko-opintojen alkuvaiheessa. Viime jouluna palauduin työuupumuksesta.

– Olen täyttänyt aikaani järjestötoiminnalla olemalla mukana muun muassa Setan kansainvälisten asioiden toimikunnassa. Opiskeluaikoina laadin Interaktio ry:lle sen ensimmäisen yhdenvertaissuunnitelman ja Rauhankasvatusinstituutille toteutin yhdenvertaisuussuunnittelusta verkkokurssin.

– Parhaillaan olen mukana KSL-opintokeskuksen Nuori ay-vaikuttaja -koulutuksessa ja ammattiliitto Pron Nuorten foorumin suunnitteluryhmässä.

Marika Saarinen 

yhteiskuntatieteiden maisteri 

29 -vuotias 

asuu Hervannassa 

sähköposti: marika.j.saarinen[at]gmail.com

facebook

instagram

blogi

Lue muut Tampereen vasemmiston kuntavaaliehdokkaiden esittelyt

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *