Artikkeli: Tampere

5.3.2021 klo 16:01

Noora Tapio: näköaloja muillekin kuin Näsinneulassa illallistaville

Tämä kuva on Eteläpuistosta talven ensimmäisinä lumisina päivinä. Runsaat lumet ovat muistuttaneet, etten oikeasti inhoa talvea – loskaa ja jäätä vain!

Tamperelaiset kuntavaaliehdokkaat esittäytyvät, vuorossa Noora Tapio:

– Minun Tampereeni on elävä kaupunki, joka kukkii asukkaidensa moninaisuudesta, satsaa ihmisten hyvinvointiin ja rakentaa hiilinegatiivista, luonnon monimuotoisuutta eheyttävää tulevaisuutta – siis paikka, jossa on helppo luottaa tulevaisuuteen. 

– Päättäjänä minulle keskeistä on toimia feministisin periaattein. Se ei tarkoita ainoastaan asiasisältöjä, vaan toimintatapojakin: haluan olla nostamassa esiin ääniä yhteiskunnan marginaaleista ja raivata tilaa yhä monimuotoisemmalle tavalle tehdä politiikkaa. Minulle on myös tärkeää kuulla ihmisiä, joihin päätökset kohdistuvat ja ajatella pidemmälle kuin seuraavaan tilinpäätökseen. 

– Tampere elähdyttää asukkaitaan ja houkuttelee uusia kaupunkilaisia niin runsaalla kulttuuritarjonnalla, pakahduttavilla luontokohteilla kuin monipuolisilla opiskelumahdollisuuksillakin.

– Kaikille Tampere ei kuitenkaan ole hyvä paikka kasvaa ja elää: köyhyys vie näköaloja monelta kaupunkilaiselta, tukea sosiaali- ja terveyspalveluista ei aina saa silloin kun tarve on ja osa kaupunkilaisista voi yhä huonommin.

– Ilmasto- ja ympäristöpolitiikassakin Tampereen on ryhdistäydyttävä. Kaupungilla on kunnianhimoiset tavoitteet, mutta valtuustolla ei ole ollut tahtoa päättää toimista, joilla ne saavutetaan. 

– Asun keskustan länsipuolella kumppanini kanssa. Arkeani vietän opiskeluiden ja politiikan parissa. Vapaa-aikani suosikkeja ovat sarjamaratonit – erityisesti scifi viehättää, mutta paljon muutakin tulee katsottua – ja pitkät kävelyt Eteläpuistossa, Näsinpuistossa ja Pyynikillä.

Käsityöintoilija jatkuvasti uutta oppimassa 

– Käsitöitäkin harrastan: neulominen on loistotapa saada aika kulumaan ripeämmin pitkäksi venyvissä kokouksissa ja luennoilla.

– Kaikista eniten minua inspiroi oppiminen, oli kyse sitten uusista poliittisista teemoista, maailman tapahtumista tai vaikka ruoanlaitosta.

Opiskelija ja maailman muuttaja 

– Opiskelen yhteiskuntatutkimusta Tampereen yliopistossa. Vaikka maailman muuttaminen viekin aikaa, aktivismi ja politiikka sekä opiskeluni tukevat loistavasti toisiaan – opinnoissani pääsen tuoreimman sosiaalipoliittisen tiedon äärelle ja kerrytän ymmärrystäni niin ihmisten kuin yhteiskunnan toiminnasta. Olen toiminut kaupunginvaltuutettuna ja sivistys- ja kulttuurilautakunnan jäsenenä tämän valtuustokauden. Poliitikkouden rinnalla miellän itseni aktivistiksi ja opiskelijavaikuttajaksi – minulle on tuttua niin yliopistovaikuttaminen, mielenosoitusten järjestäminen kuin someaktivismikin.

Noora Tapio

yhteiskuntatutkimuksen opiskelija, kaupunginvaltuutettu 

24-vuotias 

asuu Kaakinmaalla 

sähköposti: nooratapio0[at]gmail.com

facebook

twitter

verkkosivu

Lue muut Tampereen vasemmiston kuntavaaliehdokkaiden esittelyt

 

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *