Artikkeli: Pirkanmaa, Tampere

7.3.2021 klo 15:20

Hyvän hoidon vuoksi Coxan ja Sydänsairaalan toiminnan jatkaminen on välttämätöntä

Tekonivelsairaala Coxassa sairaanhoitajana työskentelevä Toni Ilmaniemi ei pidä työntekijöiden oikeuksien rajoittamista toimivana keinona ratkaista hoitajapulaa. Valmisteilla oleva potilasturvallisuuslaki ei koske tekonivelsairaala Coxaa, jonka yksityisen terveydenhuollon piiriin kuuluvilla työntekijöillä on jo voimassa oleva työehtosopimus. (Kuva: Cai Melakoski)
Mikko Aaltonen

Sosiaali- ja terveysuudistusta ei voi rakentaa ottamatta huomioon olemassa olevaa tilannetta. Sekä tekonivelsairaala Coxa että Sydänsairaala on perustettu parantamaan julkisesti rahoitetun erikoissairaanhoidon saatavuutta ja hoidon laatua. Kumpikin sairaala on toiminnallaan ja sen tuloksilla todistanut, että myös julkisesti omistetut yhtiöt voivat toimia erinomaisesti ja olla oman alansa johtavia toimijoita.

Coxa ja Sydänsairaala ovat tarjonneet lääketieteellisesti perusteltua hoitoa potilaille lompakon paksuudesta riippumatta. Kummankin sairaalan jatko pitää taata soteuudistuksessa. Se on välttämätöntä sekä hoitoa tarvitsevien potilaiden että erikoissairaanhoidon toimintojen kehittämisen näkökulmasta.

Sinikka Torkkola

Hoitokäytäntöjä kehittämällä Coxa ja Sydänsairaala ovat myös hillinneet kustannusten kasvua, mikä on sopusoinnussa soteuudistuksen sosiaali- ja terveydenhuollon menojen hillitsemistavoitteen kanssa. Tätäkään kehitystyötä ei pidä ajaa alas osakeyhtiömallin periaatteellisen vastustamisen vuoksi.

Mikko Aaltonen on vasemmistoliiton Tampereen kaupuginvaltuutettu, joka toimi Coxan hallituksen jäsenä 2016-2020.

Sinikka Torkkola on Tampereen kaupunginvaltuutettu ja Pirkanmaan sairaanhoitopiirin hallituksen jäsen, joka on toiminut Sydänkeskuksen hallituksen jäsenenä 2010-2013.

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *