Artikkeli: Tampere

23.3.2021 klo 19:58

Taina Repo: kaupunkilaisen luonto ja taide lähelle

Käsityöt ovat melkein aina esillä. Hattujen, puseroiden ja sukkien tekeminen on hauskaa ja siitä on hyötyä - samaan tapaan kuin sieniretkistä metsissä. (Kuva: Otto Sahlgren)

Kuntavaaliehdokkaat esittäytyvät, vuorossa Taina Repo:

– Minun Tampereellani asuminen olisi edullista ja turvallista, pyörätiet käteviä, kaikkialle olisi esteetön kulku ja katujen kunnossapito kunnossa. On lyhytnäköistä säästää tällaisissa asioissa, sillä huonosti toteutettuna ne tulevat kalliiksi. Kaupungin vuokrataloissa voisi kokeilla laajemminkin entisajan talkkareiden palkkaamista. Se toisi turvaa ja apua kaiken ikäisille. Talonmiesten palkkaaminen helpottaisi myös jokavuotista ongelmaa liukkaiden katujen kunnossapidossa.
Luonto on lähellä kaupungissakin eikä sitä saa tuhota. Yhtään neliötä ei saa enää nipistää ihmisten vapaa-ajan paikoista kaavoitettavaksi. Näpit irti metsistä ja puistoista!

– Tampereen kokoisessa kaupungissa olisi tarpeen luoda paikkoja, joissa lapset ja nuoret voisivat tutustua luontoon ja eläimiin ajan kanssa ja joissa he voisivat kasvattaa omia vihanneksiaan ja marjojaan. 

–Tampere voisi nyt koronan aikana ojentaa kätensä kulttuurityöläisille ja ottaa kaikki taiteilijat mukaan Tampereen juhlapäivien suunnitteluun ja sitä myöten kulttuuripääkaupunkihankkeeseen. Kesällä ja syksyllä tapahtumia voisi olla kortteleissa ja toreilla. Ainakin kaupunki ja yliopisto voisivat myös suosia esimerkiksi firmalahjoissaan paikallisia taiteen tekijöitä – meillä on paljon esimerkiksi loistavia korujen tekijöitä.

Tori-mummu Tammelasta 

Olen aina kirjoittanut, piirtänyt ja kutonut. Ja käynyt sienessä. Pikkulikasta olen myös kokannut. Laitoin tähän entisen ruokablogini nettiosoitteen, sillä siellä on paljon ohjeita siitä, miten tehdä halpaa ruokaa ja miten käyttää metsän antimia. Ruuanlaitto on yksi tapa luoda ja tuoda mielihyvää muille. Kesäaikaan käyn myös Tammelantorilla myymässä kutomisiani ja ruokiani.

– Olen nyt eläkkeellä, mutta aiemmin toimin vuosikausia kaupungin tiedottajana ja yliopiston tiedottajana. Kirjoittamista olen jatkanut ja maaliskuun lopulla ilmestyykin esikoisromaanini Kuparikaupunki, joka kertoo USA:han muuttaneista suomalaisista ja yhden kaivoskaupungin elämästä 1900 -luvun alkupuolella.

– Neljä vuotta sitten sain ensimmäisen lapsenlapsen ja hänestä on tullut elämäni auringonpaiste: mummuilu on ihanaa! Me kokkaamme yhdessä, luemme satuja, käymme metsässä ja leikimme kauppaa. On ihanaa saada seurata pienen ihmisen kehitystä ja kuunnella hänen tarinoitaan elämästä.

Taina Repo 

toimittaja, eläkeläinen 

65 -vuotias

asuu Tammelassa

blogi

 

 

 

Lue muut Tampereen vasemmiston kuntavaaliehdokkaiden esittelyt

Kommentteja: 2

 1. Hei Aila!
  Noin äkkiseltään voin sanoa kaikkiin vastaukseksi: myönteisesti. Rokotepassin byrokratiasta en tiedä tarkemmin, toivottavasti sitä ei tule.
  Monien töiden hoitamisesta yhtä aikaa voi tulla kenelle tahansa rankkaa, enkä yleensä tajua miksi kansanedustajien saati ministereiden pitäisi istua vielä valtuustossa, mutta se lienee puolueille tapa kääriä tunnettujen äänet.
  Toivotan hyvää äänestysreissua, muista juoda vaalikahvit!
  Hyvää kesää!
  Taina Repo

 2. Hei Taina Repo!
  Olen kallistumassa äänestämään sinua. Arvelen ikääsi ja ammattiasi ajatellen, että sinulla on elämänkokemusta ja perspektiiviä nähdä ja arvioida asioita laaja-alaisemmin ja eri näkökulmistakin? Kuvittelisin, että sosiaalistakin osaamista? Mutta haluaisin kysyä vielä sellaisista asioista, mistä ei vaalikonekysymysten perusteella saa tietoa: Miten suhtaudut 1) koronarokotuksiin ja maskeihin 2) rokotepassiin 3) EU:n elvytyspakettiin, vaikka se jo hyväksyttiinkin 4) Sanna Mariniin pääministerinä – jos sinut valitaan nyt valtuustoon, on aika todennäköistä, että teette yhteistyötä kaupungin asioitten hoidossa (- vaikka ajattelenkin, että pienen lapsen äiti, jolla niin vaativa tehtävä pääministerinä – miten voisi ennättää paneutua vielä kaupungin asioihin . .).
  Jos mahdollista, toivoisin pikaista vastausta. Haluaisin päästä äänestämään ennakkoon, joten ymmärrän kyllä, että tämä kysely tulee vähän viime tingassa. Toivon silti, että ennättäisit.
  Kiitos etukäteen! Aila Sirén

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *