Artikkeli: Tampere

11.3.2021 klo 15:41

Wille Luosa: ihmisten ja eläinten oikeudet

Tampereen punatiili huokuu historiaa. Vanhat rakennukset muistuttavat minua siitä, että nykyhetken politiikka rakennetaan tulevaisuutta varten.

Tamperelaiset kuntavaaliehdokkaat esittäytyvät, vuorossa Wille Luosa:

– Ekologisesti ja eettisesti kestävä Tampere on tasa-arvon, eläinten oikeuksien ja ympäristöarvojen edelläkävijä. Minun Tampereeni on myös täynnä kulttuuria ja taidetta, josta pääsee nauttimaan helposti julkisilla matkustamalla tai kävellen. 

– Arvostan päättäjissä suorapuheisuutta, läpinäkyvyyttä sekä rohkeutta olla oma itsensä. Erityisesti nuorissa ehdokkaissa on hienoa se, että pistetään itsensä likoon aatteen puolesta. Nuoret puhuvat feminismistä, anti-rasismista ja sosialismista vaikka monet suhtautuvat niihin kielteisesti. Itse aion toteuttaa näitä arvoja ja jatkaa eläinten oikeuksista puhumista. 

– Tampereen järjestö- ja kulttuuriala on todella elinvoimainen. Normaalioloissa mielenkiintoisia luentoja, näyttelyitä ja keikkoja on enemmän kuin missä ehtii käydä.

– Korona-aika on näyttänyt, että Tampereen mielenterveyspalveluissa eivät resurssit vastaa tarvetta. Tulevaisuudessa sosiaalipolitiikassa on näyttävä kokonaisvaltaisempi käsitys terveydestä, jota ei ole ilman mielenterveyttä. Kunta on myös siellä asuvien eläinten koti. Keskustelun eläinten asemasta pitäisi näkyä politiikassa kuten se näkyy muuallakin yhteiskunnassa. Nykyisin eläinasiat vaietaan kuoliaaksi, kirjaimellisesti.

Punavihreä Tammelasta 

– Asun avopuolisoni kanssa Tammelassa, ja parempaa paikkaa vegeruuan, kulttuurin ja kulkuyhteyksien puolesta tuskin Tampereella on. Suurin osa ajastani menee opiskellessa, filosofiaa tai fantasiaa lukiessa ja leffoja katsellessa. Kun opiskelutahdilta ehdin, pelailen pöytäroolipelejä ja käyn taidenäyttelyissä.

Ruohonjuuritasolta näkee parhaiten 

– Olen ollut lukioikäisestä asti aktiivinen ruohonjuuritason toimija. Juureni ovat erityisesti eläinoikeusliikkeessä, jossa olen vuosia tehnyt ja järjestänyt paljon täällä Tampereella. Olen myös Pirkanmaan Setan vapaaehtoinen, ja erityisesti sateenkaarinuorten hyvinvointi ja tasa-arvo kysymykset ovat minulle tärkeitä. Olen psykologian opiskelija, ja toivon voivani tulevaisuudessa käyttää osaamistani yhteiskunnallisten ongelmien ratkomiseen. Toivon että työni tulee keskittymään vähäosaisten tai nuorten kanssa toimimiseen.

Wille-Ilari Luosa 

psykologian opiskelija 

25 -vuotias 

asuu Tammelassa 

facebook

instagram

verkkosivu

 

Lue muut Tampereen vasemmiston kuntavaaliehdokkaiden esittelyt

 

 

 

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *