Artikkeli: Tampere, Vasemmisto

30.4.2021 klo 18:34

Kaksi uutta ehdokasta, Tampereen vasemmiston kevätkokous takoi vaalivoittoa

Vasemmistoliiton Tampereen kunnallisjärjestön kevätvuosikokoukseen osallistui yli 30 jäsentä. (Kuvakaappaus: Sinikka Torkkola.)

Tampereelle on aina mukava tulla. Näin totesi vasemmistoliiton eduskuntaryhmän puheenjohtaja Paavo Arhinmäki aloittaessaan poliittista tilannekatsaustaan torstai-iltana Tampereen vasemmiston kevätkokouksessa.

Tampereella on mukava myös asua, ja vielä mukavammaksi se tehdään, kun vasemmisto voittaa kuntavaalit. Tätä mieltä oli kunnallisjärjestön virtuaaliseen kevätkokoukseen osallistunut runsaslukuinen kokousväki.

Tilannekatsauksessaan Arhinmäki arvioi useita päiviä neuvotellut talouden kehyksen olleen kaikkein aikojen vaikein kehys. Suurin syy vaikeuksiin oli keskustapuolue, joka antoi turpeen horjuttaa koko hallitusta. Torstai-illan aikana hallitus pääsi kuitenkin sopuun ja sai sovittua koronan jälkihoidon vaatimat lisäykset budjettikehykseen.

Arhinmäki painotti puheessaan koronan jälkihoidon tarvetta. Etäopetus on synnyttänyt runsaasti oppimisvajetta, jonka korjaamiseksi on jo sovittu erillisestä koulutusta tukevista toimista. Eriarvoisuutta vähentävää sekä lasten ja nuorten kasvua tukee myös tulossa oleva niin kutsuttu Suomen malli, jossa mahdollistetaan jokaiselle lapselle ja nuorelle mieluisa ja maksuton harrastus koulupäivän yhteydessä kerran viikossa.

Koronan jälkihoitoon kuuluu myös lisätalousarviossa myönnetty 230 miljoonan euron tuki kultturi- ja urheilutapahtumille. Tuen saajien määrittelyssä on erityisesti otettu huomioon tapahtuma-alan freelancerit ja esiintyvät taiteilijat.

Vasemmistoliitto pitää tärkeänä, että koronan jälkihoitoon todella paneudutaan. Leikkauksilla ei pidä hyydyttää taloutta. Koronasta ei saa muodostua samanlaista pitkää yhteiskunnallisen pahoinvoinnin varjoa kuin mitä tapahtui 1990-luvun laman seurauksena.

Sonja Sumanen ja Sari Savikko ehdokkaiksi

Kokouksessa myös nimitettiin kaksi uutta ehdokasta. Sonja Sumanen on 24-vuotias vartija. Peltolammilla asuvan Sonja Sumasen keskeisimmät vaaliteemat ovat mielenterveyspalvelut ja ikäihmisten palvelut. Eteläpuolella Tamperetta, Multisillassa asuu myös toinen ehdokkaaksi nimitetty Sari Savikko. Lastensuojelussa työskentelevä sosiaalityöntekijä Sari Savikko nostaa vaalikampanjassaan esiin eriarvoisuuden ja pienituloisten toimeentulovaikeudet. Hän on myös Julkisalan koulutettujen neuvottelujärjestö JUKOn luottamusmies.

Niin uudet kuin aiemmikin nimetyt vasemmistoliiton kuntavaaliehdokkaat miettivät vaalikampanjointia. Juuri työnsä aloittanut vaalityöntekijä Aatu Korhonen auttaa ehdokkaita erityisesti kampanjoinnissa sosiaalisessa mediassa. Koronarajoitusten sallimissa rajoissa järjestetään myös muita kuin virtuaalisia tapahtumia. Jos tartunnat vähenevät, niin kesäkuussa saattaa olla jopa pieniä tapahtumia, joissa ehdokkaat ja kaupunkilaiset voivat tavata kasvotusten. Turvaväleistä ja maskeista tietysti huolehditaan. 

Tampereen vasemmiston kaikki kuntavaaliehdokkaat Vasemman Kaistan verkkosivuilla

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *