Artikkeli: Tampere

8.5.2021 klo 15:04

Richard Katajisto: kulttuuri, taide ja laadukas varhaiskasvatus kaikkien kuntalaisten saataville

Luontopolut, metsät ja vesistöt ovat minulle tärkeitä paikkoja, joissa on tilaa olla ja vain ajatella.

Tamperelaiset kuntavaaliehdokkaat esittäytyvät. Vuorossa Richard Katajisto:

– Minun Tampereeni arvostaa kulttuuria ja koulutusta, huolehtii kuntalaisten hyvinvoinnista tasavertaisesti ja panostaa toimivaan joukkoliikenteeseen sekä kattavaan pyörätieverkostoon koko kaupungissa. Perheille on tarjolla laadukasta varhaiskasvatusta sekä puhdas ja viihtyisä ympäristö, jossa lapset voivat kasvaa turvallisesti ja harrastaa perheen tulotasosta riippumatta.

– Valtuutettuna edistäisin arvojeni mukaista politiikkaa: avointa keskustelua kuntalaisia koskevista asioista ja oikeudenmukaista päätöksentekoa. Valtuustossa pyrkisin turvaamaan perheiden palvelut ja edistämään taiteen ja sivistyksen arvostusta Tampereen päätöksenteossa ja vahvistamaan taidealan työllisyyttä sekä edistämään kaikille saavutettavaa kulttuuri- ja taidetoimintaa. 

– Tampere kehittyy ja uudistuu rohkeasti. Seuraavaksi kehityksen tulee kohdistua kuntalaisten palveluihin, kuten varhaiskasvatukseen ja kulttuuripalveluihin. Päiväkotipaikan on löydyttävä läheltä kotia ja taidetoimijoita tukemalla osallistuminen kulttuuritapahtumiin pidetään kaikille mahdollisena. Tampere panostaa joukkoliikenteeseen. Tulevaisuudessa toimivat joukkoliikenneyhteydet myös ratikkareitin ulkopuolella on turvattava. Kaupunkisuunnittelussa pitäisi huolehtia puistoalueiden ja lähiluonnon säilymisestä ja monimuotoisuudesta. 

Vaeltaja Vuoreksesta 

– Olen luonnosta ja kulttuurista nauttiva kahden lapsen isä. Asun Vuoreksessa, joka tarjoaa loistavat puitteet luonnossa liikkumiselle yksin ja perheen kanssa. Kesäisin yritän kuitenkin aina päästä pohjoisen erämäävyöhykkeelle vaeltamaan, joka tarjoaa aikaa ajatella ja mahdollisuuden irtautua arjesta. Vastapainoksi yritän myös löytää päivistä tilaa videopeliharrastukselleni.

Kulttuurityöläinen teatterissa 

 –Toimin teatterituottajana tamperelaisessa vapaan kentän ammattiteatterissa. Koronapandemia on tehnyt työnteosta kulttuurialalla lyhytjänteisempää ja huoli taiteen rahoituksen tulevaisuudesta koskettaa kaikkia alalla toimivia. Tuottajana tehtäväni on huolehtia että yhteisöni taiteentekijöillä on edellytyksiä ja työtä myös tulevaisuudessa ja että yleisöllä on mahdollisimman matala kynnys kohdata taidetta. Nautin siitä, että tekijät ja yleisö ovat tyytyväisiä. 

Richard Katajisto 

teatterituottaja 

33-vuotias 

asuu Vuoreksessa 

facebook

 

 

 

 

Lue muut Tampereen vasemmiston kuntavaaliehdokkaiden esittelyt  

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *