Artikkeli: Tampere

7.5.2021 klo 08:04

Sonja Sumanen: apua sitä tarvitseville

Sonja Sumasen mielestä Tampereella on keskitytty viime vuosien aikana liikaa liikenneyhteyksien parantamiseen ja Tampereen ulkokuoren rakentamiseen.

Tamperelaiset kuntavaaliehdokkaat esittäytyvät, vuorossa Sonja Sumanen:

– Minun Tampere on sellainen missä kukaan ei jää yksin. Ihanteellinen Tampere minun silmin olisi sellainen, missä kaikki apua tarvitsevat saavat parhaimman mahdollisen avun. Haluan lisätä eri avunpiirejä Tampereelle. Ensisijaisena prioriteettina minulla on ihmiset, eivätkä liikenneyhteydet. Ensimäisenä tahdon keskittää eri palveluiden parantamisia ja kehittämisiä ikäihmisille, kodittomille, mielenterveysongelmista kärsiville vähempivaraisille, nuorien tukipalveluita unohtamatta, sillä heissä on meidän tulevaisuus. Minun Tampere on se missä kukaan ei jää ilman apua. 

 – Päättäjänä olen sellainen, joka laittaa ihmiset edelle. Keskittyisin ensimäisenä ihmisten hyvinvointia edistäviin palveluihin. Mielestäni Tampereella on keskitytty viime vuosien aikana liikaa liikenneyhteyksien parantamiseen ja Tampereen ulkokuoren rakentamiseen. Liian paljon rahaa on laitettu siis mielestäni mukavuuksiin, kun sen sijaan itse olisin kohdistanut ne rahat ihmisten terveyteen ja hyvinvointiin. Olen aito ihminen, joka ajattelee suurella sydämellä asioita, mutta teen asiat silti myös järjellä ja vakaasti harkiten. 

– Tampereella hyvää on se, että saamme jälleen mielenterveyspotilaille uuden yksikön. Parannettavaa meillä on liittyy myös tähän uuteen yksikköön. Yksikkö on aivan liian pieni ja sieltä on kotiuduttava yöksi. Mielenterveysongelmista kärsiville usein yöt ovat pahinta aikaa. Meidän täytyisi siis lisätä uusia yksiköitä mielenterveyspotilaille, joissa on runsaasti enemmän paikkoja ja joissa voisi viettää myös yönsä.

‒ Tampereen Nekalaan aukeaa Tampereen ev. lut. seurakuntien uusi vähävaraisille kaupunkilaisille tarkoitettu Puoti-ruokakauppa. Tälläistä toimintaa Tampereen kaupungin tulisi tukea enemmän, jotta saisimme kohdistettua apua myös muille alueille. Ikäihmisten palveluita on parannettava ja palveluasumisen täytyisi olla kohtuuhintaista. Omaishoidon tukea olisi tärkeä nostaa, jotta toinen toisesta huolta pitävä pärjää myös itse. Tampereen kaupungin kotihoitoa täytyisi tehostaa ja kotihoidon piiriin pääsyä helpottaa.

Tukipalveluja tarvitseville

– Olen Tampereen Peltolammilta kotoisin oleva nuori nainen. Olen nuoren ikäni aikana jo kokenut paljon ikäviä asioita. Nämä asiat kuitenkin ovat vain muovanneet ja vahvistaneet minua. Olen kamppaillut ahdistuneisuuden kanssa, minua on koulukiusattu ja minulla on ollut sosiaalisten tilanteiden pelkoa. Olen ollut lastensuojelun asiakkaana ja minusta on tehty nuorempana huostaanottopäätös, mielestäni väärin perustein. Olen kokenut väkivaltaa ja ahdistelua. Olen kaatunut, mutta olen noussut. Olen noussut, koska minulla on ollut läheisiä, jotka ojentavat käden nostaakseen minua. Kaikilla sitä ei ole. Nyt kun minä seison jaloillani tahdon auttaa muut nousemaan myös. Tahdon sydämeni pohjasta edistää meidän kaupungin tukipalveluita, jotta kukaan meistä ei jää ilman apua, yksin. Olen aito ihminen ja aidosti apua kaipaavien puolella. 

Ihmisten kuuntelija

– Olen ammatiltani vartija. Kohtaan työssäni päivittäin hyvin erilaisia ihmisiä. Ihmiset usein kertovat elämästään minulle ja siitä kuinka yhteiskunta on heitä kolhinut –  tästä syystä osaan nähdä asioita eri perspektiiveistä. Olen kuunnellut heitä, joita moni muu ei kuule. Olen saanut nähdä ongelmakohtia ja tätä kautta yritän päästä rakentamaan meille kaikille oikeudenmukaista Tamperetta, jossa jokainen avuntarvitsija saa tarvitsemansa tuen ja avun. 

Sonja Sumanen 

vartija 

24 -vuotias 

asuu Peltolammilla 

sähköposti: sumanensonja{at]gmail.com

 

 

 

Lue muut Tampereen vasemmiston kuntavaaliehdokkaiden esittelyt

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *