Artikkeli: Tampere

14.5.2021 klo 15:32

Saara Almusa: pidetään kaikkien puolta

Musiikin tekeminen ylipäätään on itselleni tärkeää, prosessin eri vaiheet. Lavalla, yleisön edessä esiintymisessä on oma erityinen taikansa.

Tamperelaiset kuntavaaliehdokkaat esittäytyvät, vuorossa Saara Almusa:

– Minun Tampereeni on monen näköinen, tuhansien tarinoiden kaupunki. Täältä on ponnistettu maailmanmaineeseen, mutta yhtälailla kompastuttu lähtökuopissa omiin jalkoihin ja kaikkea siltä väliltä. Ottamalla tarinoiden moninaisuus paremmin huomioon päätöksenteossa kaupunkimme puhkeaisi uudella tavalla kukkaan. 

– Oikeudenmukaisuus ja totuudessa pysyminen ovat itselleni kantavia arvoja elämässä ylipäänsä. Yhteisistä asioista päätettäessä tämä korostuu. Pitää ottaa huomioon myös heidät, jotka eivät ole äänekkäitä tai näkyviä. Olen hyvä hahmottamaan kokonaisuuden, mutta pystyn myös erottamaan siitä yksityiskohdat. Kun yhteinen tavoite on asetettu, kaikille sopiva ratkaisu on löydettävissä. 

– Tampereella hyvää on ihmiset, kulttuurin ja historian eri kerrokset ja luonnon läsnäolo välillä jännittävilläkin tavoilla. Täältä löytyy ideoita ja taitoja jonka nurkalta. Löytyy myös mahdollisuuksia toteuttaa visioita ja luoda verkostoja. Ruohonjuuritason toiminnasta nousee varteenotettavia vaikuttajia. Silti liian moni lahjakkuus jää syrjään, liian moni hyvä idea jää kuulematta, liian moni on yksin. Näihin asioihin voidaan vaikuttaa. Kaikkien hyvinvointi lisääntyy, kun ketään ei jätetä kyydistä. Nyt on juuri oikea aika ottaa vakaa kurssi kohti kestävää tulevaisuutta myös Tampereella. 

– Kasvoin Pirkkalassa ja luontevasti siirryin jo lukioon Tampereen puolelle. Vaikka maailma välillä vei, palasin tänne perustamaan perheen. Nykyisin esikoinen on vuorostaan lentänyt maailmalle. Kotona on vielä kaksi kasvamassa. Elämä ei ole aina helppoa ja toisinaan jopa haasteellista. Vajaakuntoisena yksinhuoltajana ovat monenlaiset haasteet tuttuja. Tärkeiden asioiden merkitys on kirkastunut ja turhuudet himmenneet vaikeiden aikojen myötä. Puutarhanhoidosta on vuosien myötä tullut sekä harrastus että kuntoutusmuoto. Nyt en pärjäisi ilman. 

Suutari ja kanssaihminen 

– Käsillä tekeminen ja loputon tiedonjano ovat ytimessäni. En saa koskaan tarpeekseni uuden oppimisesta. Halu ymmärtää on perustarve. Opiskelin vuosituhannen vaihteessa animaatiota, tein aikanaan kasvatusalalla töitä ja päädyin lopulta suutariksi. Musiikkia olen tehnyt lapsesta asti. Sain lapsena harrastaa hyvien ohjaajien ja opettajien johdolla. Se on antanut eväät moneen asiaan aikuisenakin. On tärkeää, että kaikki lapset saavat mahdollisuuden monipuolisiin harrastuksiin. Kasvavassa polvessa piilee meidän kaikkien yhteinen tulevaisuus.

Saara Almusa 

suutari, yrittäjä ja musiikin tekijä

41-vuotias 

asuu Vehmaisissa 

 

 

 

 

Lue muut Tampereen vasemmiston kuntavaaliehdokkaiden esittelyt 

Kommentteja: 1

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *