Artikkeli: Pirkanmaa, Vasemmisto

16.5.2021 klo 08:45

Vasemmistoliitolla on 299 ehdokasta kuntavaaleissa Pirkanmaalla

Kuvassa vasemmistoliiton ehdokasnumerot Pirkanmaalla. (Taustakuvassa Pohjaslahden Rantalansärkän maisemaa. Kuvaaja Cai Melakoski)

Kesäkuun kuntavaalien ehdokaslistojen yhdistelmät julkaistiin perjantaina illan suussa. Vasen Kaista -verkkolehti on julkaissut vaalisivut, joilta löytyvät kaikki vasemmistoliiton ehdokkaat Pirkanmaalla ehdokasnumeroineen.

Pirkanmaan kuntien valtuustoihin valitaan kesäkuun kuntavaaleissa 773 valtuutettua, yhdeksän valtuutettua enemmän kuin vuoden 2017 vaaleissa. Mänttä-Vilppulan kaupunginvaltuuston  koko kutistuu neljällä ja Nokian kaupunginvaltuuston kahdeksalla. Valtuutettujen lukumäärä kuitenkin nousee, sillä vuoden 2017 kuntavaaleissa Keski-Suomen maakuntaan kuulunut Kuhmoinen 21 valtuutettuineen liittyi tämän vuoden alussa Pirkanmaahan.

Vasemmistoliitolla on 299 ehdokasta 18 Pirkanmaan kunnassa. Viidessä kunnassa, Kihniössä, Kuhmoisissa, Punkalaitumella, Vesilahdessa ja Urjalassa vasemmistoliitto jäi ilman ehdokkaita. Vasemmistoliitolla on nyt Pirkanmaalla 36 ehdokasta vähemmän kuin edellisissä kuntavaaleissa.

Vasemmistoliiton ehdokasmäärä kasvoi eniten Akaassa, 18 ehdokkaan listalla lisäystä on seitsemän. Ehdokaslukuaan lisäsi myös vasemmistoliitto Ikaalisissa (+1) ja Pälkäneellä (+1). Tampereella vasemmistolla oli täydet sata ehdokasta kuten edellisissäkin kuntavaaleissa. Eniten ehdokasmäärä putosi Lempäälässä (-7), Sastamalassa (-6) ja Ylöjärvellä (-8). Näissäkin kunnissa vasemmistoliiton listat ovat lyhenemisestään huolimatta sangen monipuoliset ja edustavat.

Vasen Kaista -verkkolehden sivuilta löytyvät kaikki vasemmistoliiton ehdokkaat Pirkanmaalla ehdokasnumeroineen:

Ehdokkaat Pirkanmaalla (ilman Tamperetta)
Ehdokkaat Tampereella

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *