Artikkeli: Tampere

26.5.2021 klo 14:28

Sari Savikko: sosiaalityön osaaja ja ay-aktiivi

Kuvassa olen neulomassa ja se on minun suuri huvini. Olen riippuvuusasteella, joten diagnoosina on krooninen neuloosi. (Kuva:Rami Marjamäki)

Vasen Kaista esittelee kuntavaaliehdokkaat. Vuorossa Sari Savikko:

– Minun Tampereeni on tasa-arvoinen kaikille asukkaille. Kaupungissa on toimivat peruspalvelut, eikä jonoa sosiaali- ja terveyspalveluihin. Kaupunginosia kehitetään tasavertaisesti ja yhdessä asukkaiden kanssa. Kaupunki on rekrytoinut riittävästi osaajia avainaloille ja on vetovoimainen työnantaja.

– Olisin asioihin perehtyvä ja pitkäjänteiseen työhön sitoutunut päättäjä. Perustelisin näkemyksiäni asioilla enkä tunteilla ja pitäisin näkemyksistäni kiinni. Tarvittaessa kykenisin tarkistamaan mielipiteitäni ja tekemään politiikassa tarvittavia kompromisseja. Olisin kykenevä yhteistyöhön kaikkien puolueiden edustajien kanssa. Päättäjänä muistaisin, että työnantajiani ovat kuntalaiset. 

– Parasta Tampereella ovat ihmiset ja kaupungin ominaislaatu. Kaupunki katsoo tulevaisuuteen unohtamatta menneisyyttään. Tampereen kaupungilla on omanarvontuntoa.
– Kaupungin suuri ongelma on peruspalveluiden jonot ja organisatoriset heikkoudet. Lasten ja nuorten hätään ei pystytä vastamaan peruspalveluissa, mikä aiheuttaa erityistason palveluiden kuormittumista.
– Kaupunki ei panosta peruspalveluiden työntekijöiden rekrytointiin ja työhyvinvointiin riittävässä määrin. Kaupungista puuttuu osaajia kaikilta avainaloilta. Ongelma tulee vain kasvamaan väestön ikääntyessä ja palvelutarpeen kasvaessa. 

Yhteiskunnalinen ihminen

– Olen pitkän linjan sosiaalityöntekijä.
– Asun Multisillassa yhdessä aviomiehen ja kissan kanssa. Puoliso on pyörätuolissa ja eläkkeellä, minä käyn työssä. Perheeseen kuuluu myös jo aikuistunut sijaislapsi. Mies ja lapsi ovat rakkaimpani maailmassa, mutta olen myös suuren ja yhtenäisen suvun jäsen.
– Kasvoin yhteiskunnallisessa kodissa, ja olen aina seurannut politiikkaa. Olen vasemmistolainen kolmannessa sukupolvessa. Olen aktiivinen ay-politiikassa ja se vei minut myös luottamusmieheksi.

Aktiivinen vaikuttaja 

–Toimin Tampereella Jukon luottamusmiehenä 60 % työajasta. Tänä keväänä olen ollut irrotettuna 40 % työajastani kehittämistyöhön. Taustavirkani on lastensuojelun avohuollossa. Olen toiminut ammatissani yli kaksikymmentä vuotta sosiaalityöntekijänä, vastuusosiaalityöntekijänä ja johtavana sosiaalityöntekijänä.
– Olen aktiivinen ay-asioissa ja osallistun myös julkiseen keskusteluun alan asioista. Olen puhunut sosiaalityöstä muun muassa televisiossa ja lehdissä. Vaikutan myös kirjoittamalla. Pidän ammatistani ja kunnioitan sosiaalialan tekijöitä. Tällä hetkellä ajatukseni ovat jo paljon sote-uudistuksessa.

 

Sari Savikko

sosiaalityönekijä ja luottamusmies 

56- vuotias 

asuu Multisillassa

sähköposti: sari_savikko[at]hotmail.com

 

 

 

Lue muut Tampereen vasemmiston kuntavaaliehdokkaiden esittelyt 

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *