Artikkeli: Tampere

6.6.2021 klo 19:05

Heini Peiponen – kapinallinen isoäiti

Tämä paikka on minulle tärkeä, koska täällä asuvat minulle rakkaimmat ihmiset, tyttäreni perhe. Lapsenlapseni antavat minulle paljon elämäniloa ja voimia. (Kuva: Heini Peiposen kotialbumi)

Vasen Kaista esittelee Tampereen kuntavaaliehdokkaat, vuorossa Heini Peiponen:

– Minun Tampereeni on turvallinen kasvuympäristö ja asuinpaikka kaikille asukkailleen. Minun Tampereeni luo mahdollisuudet harrastaa, opiskella, tehdä työtä ja kokea elämänsä merkitykselliseksi. Minun Tampereeni huolehtii hyvin myös heikoimmistaan. Minun Tampereeni on tasa-arvoinen, ei sorra, kiusaa eikä syrji. 

– Olisin tiedonhaluinen ja ottaisin mahdollisimman paljon selvää asioista, joista olen päättämässä. Muodostaisin mielipiteeni harkiten. Kuuntelisin myös vastakkaisia mielipiteitä, mutta vaatisin myös niiltä vankat perusteet. Ellei sellaisia olisi, pysyisin tiukasti oman mielipiteeni takana. 

– Tampereella on laaja ja tasokas kulttuuritarjonta ja hyvät mahdollisuudet erilaisiin harrastuksiin kaiken ikäisille. Julkinen liikenne on hyvin toimiva ja ratikka lisää sen toimivuutta. Tampere on vireä matkailukaupunki, joka tarjoaa vierailijoillekin monenlaisia elämyksiä. Tampereen julkisessa terveydenhuollossa toimii rautaisia ammattilaisia. Siksi olisikin suotavaa, että varoja suunnattaisiin enemmän julkiseen puoleen kuin yksityisiin ostopalveluihin. Erityisesti vanhusten laitos- ja kotihoidon resursseja pitäisi lisätä. Toinen, vielä merkittävämpi alue, johon tarvitaan kipeästi lisäresursseja, on mielenterveyspalvelut, joista minulla on omakohtaistakin kokemusta. On hienoa, että Tampere on lisännyt väkeä lasten- ja nuortenpsykiatriaan, mutta se ei ratkaise ongelmia kokonaan. Massatyöttömyys ja erilaiset sosiaali- ja työttömyystukien leikkaukset ovat tuottaneet kokonaisia huonosti voivia perheitä ja heidän kohdallaan tarvitaan kokonaisvaltaista hoitoa. Tämä on tällä hetkellä terveydenhuollon suurin ja pikaista hoitoa vaativa ongelma. 

Tavallinen mummu Muotialasta

– Elelen melko tavallista pieneläkeläisen elämää, jonka valopilkkuna ovat tyttäreni perhe, erityisesti tietysti lapsenlapseni. Asun Kotilinnasäätiön vanhustentalossa Muotialassa.

– Ehdottomasti mieluisin harrastukseni on lukeminen, erikoisintohimonani ovat venäjänkieliset dekkarit.

– Mielelläni luuhaan myös kirpputoreilla, sillä olen vankkumaton kierrätyksen kannattaja. Minun ”tavarataloni” on Pirkanmaan Kierrätyskeskus Nekalassa.

– Aloitin työurani 15-vuotiaana kenkätehtaalla Orivedellä. Jo muutaman vuoden kuluttua aloin toimia ammattiosaston sihteerinä ja tehtaan neulomo-osaston luottamusmiehenä.

– Myöhemmin toimin SKDL:n edustajana Kumi- ja Nahkatyöväen Liiton hallituksessa ja nuorisojaostossa ja vielä vähän myöhemmin myös Oriveden kunnanvaltuustossa.

– Muutettuamme tyttäreni kanssa Tampereelle aloin opiskella. Suoritin ensin työn ohessa peruskoulun yläasteen ja lukion ja menin sitten yliopistoon lukemaan venäjän kieltä, suomen kieltä ja historiaa. Opiskeluaikanani tein monenlaisia erilaisia töitä, pisimpään olin työssä päivittäistavarakaupassa.

 –Toimin jonkin verran tulkin tehtävissä, muun muassa Tampereen kaupungilla. Enimmän osan työtehtävistäni toimin kuitenkin äidinkielen ja suomen kielen opettajana. Työskentelin useita vuosia Venäjällä suomen kielen opettajana kahdessa eri korkeakoulussa, Pihkovassa ja Arkangelissa. Jonkin aikaa opetin myös maahanmuuttajille suomea TAKK:saa. Näistä töistä jäin sitten eläkkeelle. 

Heini Peiponen

suomen kielen opettaja, eläkkeellä 

70-vuotias 

asuu Muotialassa

0407329975 

sähköposti: heini.peiponen[at]gmail.com

 

 

Lue muut Tampereen vasemmiston kuntavaaliehdokkaiden esittelyt 

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *