Artikkeli: Vasemmisto

2.6.2021 klo 11:05

Opetusministeri Jussi Saramo viihtyi Tampereella

Kesäinen aurinko lämmitti yleisöä Tampereen vasemmiston vaaliteltalla Koskipuistossa eilen. Opetusministeri Jussi Saramo joutui käyttämään kättään lippana nähdäkseen koko yleisön, joka oli levittäytynyt laajalle alueelle pitääkseen turvaetäisyydet.

Opetusministeri ja Vasemmistoliiton varapuheenjohtaja Jussi Saramo vieraili eilen Tampereella. Vierailun päätteeksi Saramo kävi Tampereen vasemmiston vaaliteltalla Koskipuistossa. Tervehdyksessään hän kertoi hallituksen toiminnasta ja suunnitelmista kuntien ja koulujen tukemiseksi sekä sote-uudistuksen tilasta.

Tamperelaisyleisölle oli mukavaa kuultavaa myös Saramon arviot Tampereesta ja tamperelaisista. Hän korosti, että Tampere ei turhaan ole vuodesta toiseen sen gallupin kärjessä, jossa kysytään minne suomalaiset mieluiten muuttaisivat.

Tampereen nauttimasta arvostuksesta on Saramolle hyötyä myös Vantaan kaupunginvaltuustossa. Aloitteisiin ja ehdotuksiin suhtaudutaan paljon suopeammin kun niitä perustelee sillä, että näin tehdään myös Tampereella.

Ministeriä odotellessa vaalikansaa viihdytti Vaalia-yhtyeen duo-kokoonpano Christian Karau ja Kukka Kunnari. Vaalia on itse asiassa trio, mutta kolmas jäsen Milka Hanhela ei päässyt paikalle.

Vaalia on tehnyt yhdessä tamperelaisten kanssa erityisen vaalilaulun Kaikki legendat. Kukka Kunnari luonnehtii laulun syntyä Facebook-sivullaan:
‒ Osana kevään 2021 kuntavaalikohinaa keräsimme tamperelaisten kertomuksia siitä, mistä heille tulee Tampereella hyvä mieli. Näiden kertomusten pohjalta syntyi tämä rakkaudentäyteinen laulu, jossa maleksitaan, juhlitaan ja rakastetaan maailman parhaassa kaupungissa. Toivottavasti nautitte!

Vasemmistoliiton toinen varapuheenjohtaja ja Tampereen pormestariehdokas Minna Minkkinen toimi Jussi Saramon oppaana Tampereella. He saapuivat vaaliteltalle ‒ tietysti ‒ ratikalla. 

Saramon päiväohjelmaan kuului tutustuminen kouluihin. Minna Minkkinen raportoi vierailua Facebook-sivullaan:
‒ Vuoreksen koululla ihasteltiin lasten kanssa sisiliskoja ja heiteltiin korista. Tredun Hervannan yksikössä tutustuttiin miten vanhasta leivästä tehdään lasinpesunestettä. 

Ohjelmaan vaaliteltalla kuului intensiivisiä keskusteluja ja valokuvausta. Kuvassa Sohvi Sirkesalon kameran tähtäimessä ovat Leena Haapa-aho, Saramo ja Anu Ropponen.

Saramo muistutti tervehdyksessään ehdokkaita ja vaaliaktiiveja myös siitä, että vasemmistoliitolla on nyt enemmän potentiaalisia kannattajia kuin koskaan ennen. 

Vaaligallupeissa vasemmistoliitto saa samat 8‒9 prosentin osuuden kuin ennenkin, mutta puolueiden yhdessä tilaamassa puoluebarometrissa vasemmistoliittoon myönteisesti suhtautuvien kansalaisten osuus kasvaa kohisten. 

Uusimmassa puoluebarometrissa peräti 36 prosenttia vastaajista ilmoitti suhtautuvansa myönteisesti vasemmistoliittoon. Vaaleissa on siis paljon voitettavissa, kunhan myönteinen suhtautuminen saadaan käännettyä äänestyspäätökseksi.

Vaalitelttailu jatkuu vielä runsaan viikon eri puolilla Tamperetta. Tänään on vuorossa Tammelantori ja perjantaina Härmälä, Multisilta ja Amuri taas lauantaina. Telttailuajat ja paikat löytyvät Vasen Kaista -verkkolehden tapahtumapalstalta.

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *