Artikkeli: Tampere, Vasemmisto

6.8.2021 klo 20:04

Tampereen vasemmiston luottamushenkilönimitykset

Vuonna 2017 valitun kaupunginvaltuuston viimeinen kokous. Valtuustotyötä tehtiin väsymättä loppuun asti. Kuva valtuuston kokouksesta vuodelta 2019. (Kuva: Oskari Jokinen)

Tampereen vasemmisto on nimittänyt kokouksessaan luottamushenkilöitä Tampereen ja Pirkanmaan luottamuselimiin. Luottamustoimiin on valikoitu laaja kattaus kuntapolitiikan veteraaneja sekä ensikertalaisia.

Tampereen vasemmiston jäseneksi kaupunginhallitukseen astuu valtuustoryhmän puheenjohtaja Milka Hanhela ja varajäseneksi valtuustoryhmän varapuheenjohtaja Noora Tapio. Noora Tapio taas on vasemmiston edustaja kaupungin konsernijaostossa ja Hanhela toimii siellä hänen varajäsenenään. Valtuutettu Mikko Aaltonen nimetään kaupunginvaltuuston kolmanneksi varapuheenjohtajaksi.

Päätökset tehtiin valtuustoryhmän ja kunnallistoimikunnan yhteisessä kokouksessa torstaina. Virallisesti henkilöt nimitetään pesteihinsä valtuuston kokouksessa 16.8.

Tampereen kaupungin luottamustehtävien lisäksi Tampereen vasemmiston valtuustoryhmän ja kunnallistoimikunnan yhteiskokous valitsi edustajia myös erilaisiin seudullisiin yhteistyöelimiin, esimerkiksi maakuntavaltuustoon.

Esityksiä valmisteltiin puolueen ohjeistusten sekä paikkajakoneuvotteluissa vasemmistoliitolle saadun paikka- ja sukupuolijakauman mukaisesti. Valinnoissa otettiin huomioon kunkin ehdokkaan kuntavaaleissa saama henkilökohtainen äänimäärä, kiinnostus, motivaatio ja osaaminen.

Puolueen periaatteiden mukaisesti paikkoja jaettiin lähtökohtaisesti yksi per henkilö, ja poikkeuksia tehtiin vain tilanteissa, joissa pesti vaati esimerkiksi erityistä osaamista tai jonkin toisen toimielimen jäsenyyttä.

Listan kaikista vasemmiston luottamuspaikoista ja niiden haltijoista löydät tästä taulukosta.

Vasemmiston luottamuspaikat taulukko

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *