Artikkeli: Pirkanmaa

16.10.2021 klo 11:32

Vasemmistoliiton ensimmäiset aluevaaliehdokkaat Pirkanmaalla

Pohjaslahden Rantalansärkkä ja Salussärkkä kuuluvat Pirkanmaan ja koko Suomen kaunimpiin maisemiin. Kuvassa Rantalansärkkää. (Kuva: Cai Melakoski)

Vasemmistoliiton kaikki 98 aluevaaliehdokasta Pirkanmaalla (Päivitetty 14.12.2021)

Pirkanmaan Vasemmistoliitto on julkaissut ensimmäiset aluevaaliehdokkaansa. Piirijärjestön ensimmäisessä ehdokasjulkistuksessa on 28 nimeä. Vasemmistoliitto aikoo julkaista lisää ehdokkaita Pirkanmaalla kahden viikon kuluttua. Pirkanmaan vasemmiston tavoitteena on täysi, 99 ehdokkaan ehdokaslista.

Aluevaalit järjestetään sunnuntaina 25. tammikuuta ja ennakkoäänestys alkaa 12. tammikuuta. Pirkanmaan aluevaltuustoon valitaan tuolloin 79 jäsentä. Ehdokaslistat on toimitettava aluevaalilautakunnalle viimeistään 14. joulukuuta ja ehdokaslistat ehdokasnumeroineen julkistetaan 23. joulukuuta. 

Ensimmäiset julkistetut ehdokkaat ovat: sairaanhoitaja (AMK) Mirka Löf ja eläkeläinen, merkonomi Riitta Palomäki Hämeenkyröstä, varastonhoitaja, eläkeläinen Matti Tammelin Juupajoelta, sairaanhoitaja, opiskelija Toni Ilmaniemi Kangasalta, hitsaaja, eläkeläinen Hannu Tiainen Kihniöstä ja koneenasentaja Virva-Mari Rask Lempäälästä. 

Sairaanhoitaja, eläkeläinen Vesa Jormanainen, FM, lehtori Anneli Lehtonen ja myyjä, luottamusmies Anne Nyman Nokialta, varhaiskasvatuksen lastenhoitaja Mari Lind Orivedeltä, hitsaaja Petri Vahosalmi Parkanosta, Riitta Mukkulainen ja teologian opiskelija Onni Sydänlähde Pälkäneeltä. 

Hallintotieteiden maisteri Mikko Aaltonen, sosiaalityöntekijä, yhteiskuntatieteiden tohtori Teija Hautanen, perushoitaja, eläkeläinen Mirja Juusola, luokanopettajaopiskelija Aatu Korhonen, psykologi Kukka Kunnari, psykologian opiskelija Wille Luosa, sosionomi (AMK) Minna Minkkinen, koulutustuottaja, Jukka Peltokoski, kääntäjä, yrittäjä Jouni Sirén ja sairaanhoitaja Sanna Viherlehto Tampereelta.

Kansanedustaja Anna Kontula ja työsuojeluvaltuutettu Timo Villberg Valkeakoskelta sekä sosionomi AMK Anna Jukantupa, lähihoitaja, työsuojeluvaltuutettu Aki Leppänen ja pääluottamusmies Johanna Talasmäki Ylöjärveltä.

Kesäkuun kuntavaaleissa valittiin oman kuntansa valtuustoon Mirka Löf, Anneli Lehtonen, Anne Nyman, Mari Lind, Mikko Aaltonen, Minna Minkkinen, Anna Jukantupa, Aki Leppänen ja Johanna Talasmäki.

Varavaltuutettuja ovat Riitta Palomäki, Matti Tammelin, Virva-Mari Rask, Petri Vahosalmi, Riitta Mukkulainen, Teija Hautanen, Aatu Korhonen, Kukka Kunnari, ja Jouni Sirén, 

Pirkanmaan Vasemmiston teemat aluevaaleissa ovat palveluiden tasa-arvoinen saatavuus ja sosiaali- ja terveysalan työolojen parantaminen. Vasemmiston mielestä sote-alan ammattilaisten työhyvinvointi ja riittävät resurssit ovat elinehto laadukkaiden palveluiden järjestämiselle. Pirkanmaan Vasemmiston vaaliohjelma julkaistaan kokonaisuudessaan marraskuussa.

|||

Vasemmistoliiton kaikki 98 aluevaaliedokasta Pirkanmaalla (Päivitetty 14.12.2021)

Pirkanmaan Vasemmistoliiton sote-vaaliohjelma (Lisätty 14.12.2021)

|||

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *