Artikkeli: Tampere

29.11.2021 klo 09:53

Härmäläläiset vaativat uimarantalupauksen täyttämistä

Asukkaiden adressia luovuttamassa Liisa Lehtola ja Riitta Aallos. Adressia vastaanottamassa Aleksi Jäntti
Liisa Lehtola ja Riitta Aallos sekä muut härmäläiset odottavat yhä uimarantaa, jonka kuvilla asuntoja on myyty yli kymmenen vuotta. Asukkaiden adressin vastaanotti apulaispormestari Aleksi Jäntti. (Kuva: Airi Karjalainen.)

Härmälänrannan asukasyhdistyksen aktiivit Riitta Aallos ja Liisa Lehtola luovuttivat apulaispormestari Aleksi Jäntille  adressin Härmälänrannan uimarannan rakentamisen puolesta. Adressin allekirjoittajina olivat 737 Härmälänrannan asukasta. 

Härmälänrantaa on nyt rakennettu yli 10 vuotta ja alusta lähtien on rakennuskaavassa ollut merkintä uimarannasta. Alueen rakentaja Skanska markkinoi aluetta hienoilla kuvilla uimarannasta, mutta sitä ei todellisuudessa ole. Härmälänrannasta pääsee kesäaikaan Pyhäjärveen uimaan leveän, vanhan lentokoneluiskan kautta, mutta luiska murenee, on epätasainen eikä sovi pienille lapsille. 

Apulaispormestari Jäntti kertoi adressin luovutustilaisuudessa, että Härmälänrannan uimaranta ei ole uimarantojen rakentamisen kiireellisyysjärjestyksen kärjessä, ainakin Pyynikin ranta menee edelle.

Hiekkaranta, laituri, sauna, kahvila

Uimarannan puutteesta kärsivät myös kuntarajan toisella puolella asuvat Partolan asukkaat. Myös Partolan asukkaat ovat olleet aktiivisia yhteisen uimarannan puolesta. Pirkkalassa, ainakin kuntavaalien aikaan, moni nykyinen valtuutettu kannatti yhteisen uimahallin rakentamista Pirkkalan ja Tampereen kuntarajan tuntumaan. Uimahalli ei kuitenkaan poista Härmälänrannan uimarannan tarpeellisuutta.

Härmälänrannan uimarannasta on suunniteltu hiekkarantaa. Auringonottoa varten tulee nurmialueet. Myös uimalaituri on mukana suunnitelmissa. Asemakaava sallii rakentaa rannalle jopa 500 neliömetrin kokoisen kahvila- ja huoltorakennuksen. Siinä voisi olla myös kaikille avoin sauna.

Härmälänrannan laiturin virkaa toimittava betoniliuska järveltä kuvattuna.
Härmäläiset ovat käyttäneet vanhaa lentokoneliuskaa laiturin korvikkeena. Murenevaa ja epätasaista betoniliuskaan pitkin uimaan pääsevät vain aikuiset. Lapset ja liikuntarajoitteiset eivät voi sitä käyttää. (Kuva: Cai Melakoski.)

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *