Artikkeli: Tampere

23.11.2021 klo 17:48

Tampereen pikavaltuusto käsitteli valtuustoaloitteita

Marraskuun toinen valtuuston kokous Tampereella oli pikainen, sillä joiden päättäjien piti rientää illalla seuraavaan tapahtumaan. (Kuva: Cai Melakoski)

Tampereen kaupunginvaltuuston marraskuun toinen kokous oli tavanomaista ripeämpi. Valtuusto käsitteli kokouksessaan ainoastaan valtuustoaloitteita, vastapainoksi viime viikon pitkälle talousarviovaltuustolle. 

Heti kokouksen alussa valtuuston puheenjohtaja Ilmari Nurminen (sd.) ilmoitti, että kokous päätetään seitsemään mennessä, sillä osalla valtuutetuista oli kiire tapaamaan arvovaltaisia vieraita Tampere-talossa järjestettyyn kansainväliseen tasa-arvopalkinnon juhlaan.

Koulukiusaamiselle nollatoleranssi – julistetaanko vai ei?

Yksi eniten keskustelua herättäneistä aloitteista oli Kalle Kiilin (kesk.) aloite koulukiusaamisen nollatoleranssin julistamiseksi Tampereella. Sivistys- ja kulttuuritoimen apulaispormestari Matti Helimo (vihr.) totesi vastauspuheenvuorossaan, että nollatoleranssin julistaminen valtuustotasolta voisi antaa hänen sanojensa mukaan erikoisen signaalin kouluille. Ikään kuin koulukiusaamiselle ei olisi ollut nollatoleranssi jo tähän saakka. Vasemmistoliiton kaupunginvaltuutettu Ulla-Leena Alppi otti kantaa kiusaamiskysymykseen, jota käsiteltiin hieman aiemmin myös toisen aloitteen yhteydessä kurinpidollisesta näkökulmasta:

Kouluihin tarvitaan ehdottomasti enemmän aikuisia. Koulukiusaaminen on kuitenkin syvällisempi yhteiskunnallinen ongelma kuin vain kurinpidollinen.
– Kun olen tutustunut rauhankasvatukseen ja tunnekasvatukseen, olen huomannut, että eniten näitä tarvitsisivat juuri aikuiset. Yhteiskunnan tila heijastelee aikuisten kautta myös lapsiin ja nuoriin, lisäsi Alppi puheenvuorossaan.

Myös nuorisovaltuuston edustajat Arttu Vuori ja Maria Markkula ottivat vahvasti kantaa koulukiusaamiseen ja penäsivät useaan otteeseen valtuustolta toimia sen ehkäisemiseksi.

Kala-allergikkojen ääni kuului valtuustossa

Keskustelua herätti myös Anne Liimolan (sd.) aloite kotimaisen kalan ja kotimaisten kausituotteiden osuuden lisäämiseksi päiväkotien ja koulujen ruokatarjonnassa.  Keskustelun aikana käytiin läpi muun muassa kotien vastuuta valmistaa kalaruokia, kalaruokien ravinnearvoja sekä kala-allergikoiden erityisruokavalioita. Esimerkiksi Ilkka Sasi (kok.) piti keskustelun aikana puheenvuoron, jossa kertoi itse olevansa kala-allergikko. Sasi esitti myös kaikkien kala-allergikkojen puolesta, että kalaruoan kanssa olisi aina myös lihaa tarjolla.

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *