Artikkeli: Maailma, Tampere

24.2.2022 klo 10:18

Tampereen Vasemmisto vaatii solidaarisuutta ystävyyskaupunki Kiovalle

Venäjä laajensi jälleen sodan avoimeksi Ukrainassa torstaiaamuna. Tampereen Vasemmisto esittää, että Tampereen kaupungin tulisi osoittaa solidaarisuutta ystävyyskaupunki Kiovalle ja valmistautua ottamaan esimerkiksi turvapaikanhakijoita vastaan. Kuva Venäjän sotatoimista Wikipedian käyttäjältä Viewsridge julkaistu lisenssillä CC BY-SA 4.0.

Tampereen Vasemmisto esittää, että Tampereen kaupungin tulisi ilmaista solidaarisuutta Venäjän hyökkäyksen kohteeksi joutuneelle Kiovan kaupungille. Ukrainan pääkaupunki Kiova on ollut Tampereen ystävyyskaupunki vuodesta 1954 lähtien. Venäjä laajensi hyökkäystään Ukrainaan torstaina aamulla.

Tampereen Vasemmisto muistuttaa, että vaikka merkittävä osa kriisiin liittyvistä päätöksistä tehdään kansainvälisissä pöydissä, tuntuvat sen vaikutukset myös paikallistasolla. Lukuisia kiovalaisia voi joutua lähtemään pois kodeistaan ja hakemaan turvapaikkaa ulkomaista

– Hädän hetkellä ystävyys punnitaan. Mikäli kansainvälinen tilanne kärjistyy entisestään, onko Tampereen paikallistason päättäjillä yhtenäinen tahto muuttaa puheet solidaarisuudesta käytännön teoiksi, kysyy Tampereen Vasemmiston puheenjohtaja Jouni Sirén.

Lisäksi Sirén pohtii, jatkuuko joidenkin tamperelaisten kuntapäättäjien nihkeys hädänalaisia kohtaan nytkin, kun suora sota on taas Ukrainassa puhjennut.

– Löytyykö kuntapäättäjiltä ymmärrystä ja tahtoa auttaa heitä, jotka joutuvat vasten tahtoaan jättämään turvattomaksi muuttuneen kotinsa sotaa paetessaan, vai esiintyykö valtuustossa jälleen kerran vaatimuksia rajojen sulkemisesta, Sirén pohtii.

Tampereen Vasemmisto esittää, että Tampere ilmaisisi solidaarisuutensa ystävyyskaupunkinsa Kiovan asukkaille ja kaupungin johdolle. Tampereen kaupungin tulisi selvittää valmiutensa ottaa vastaan turvapaikanhakijoita Ukrainasta siltä varalta, että tilanne kärjistyy.

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *