Artikkeli: Suomi

3.3.2022 klo 13:48

Valtasuhteet JHL:ssa säilyivät edustajiston vaaleissa

Valtasuhteet JHL:n edustajistossa säilyivät ennallaan. Sisä-Suomen vaalipiirissä, johon kuuluvat Keski-Suomi ja Pirkanmaa, valittiin Vasemmisto ja sitoutumattomat -vaaliliiton listalta 6 edustajaa. Järjestyksessä vasemmalta oikealle ja ylhäältä alas: Kati Kytömaa, Johanna Talasmäki, Kirsi Valta, Sirpa Martins, Petri Vuori ja Minna Minkkinen.

Valtasuhteet säilyivät ennallaan Julkisten ja hyvinvointialojen liiton edustajistossa. Vasemmisto ja sitoutumattomat -vaaliliiton ehdokkaat saivat vaaleissa 28,8 prosenttia äänistä, mikä oikeutti 33 paikkaan 120-jäsenisessä edustajistossa.

Pirkanmaalaiset ehdokkaat olivat ehdolla Sisä-Suomen alueen vaalipiirissä, josta valitaan 18 edustajaa. Vaalipiiristä edustajistoon Vasemmisto ja sitoutumattomat -listalta pääsi 6 henkilöä. Varsinaisiksi edustajiksi pääsivät Kati Kytömaa, Johanna Talasmäki, Kirsi Valta, Sirpa Martins, Petri Vuori ja Minna Minkkinen.

Varaedustajiksi pääsivät Pirjo Ilomäki, Kimmo Ahonen, Päivi Lehmusvirta (sit.), Timo Villberg, Sari Haukipää ja Mia Tervo.

Etelä-Suomen vaalipiiristä varaedustajaksi pääsi lisäksi myös Tampereen kaupunginvaltuutettuna ja Tampereen Vasemmiston varapuheenjohtajana toimiva Liban Sheikh.

Vasemmisto ja sitoutumattomat -listan äänimäärä laski hivenen vuoden 2017 vaaleista. Tuolloin lista sai yhteensä 29,7 prosenttia äänistä. Sosialidemokraattien lista JHLdemarit ja sitoutumattomat saavutti vuoden 2022 vaaleissa 70,6 prosenttia äänistä ja 87 edustajaa. Ääniosuuksien muutoksista huolimatta paikkamäärät säilyivät entisellään. Vaaleissa ääntään käytti 30,9 prosenttia liiton äänioikeutetuista.

Ammattiliiton edustajiston vaalit päättyivät maaliskuun ensimmäisenä päivänä ja tarkat tulokset julkaistiin tänään torstaina. Edustajisto on JHL:n ylin päättävät elin ja sen edustajat valitaan viiden vuoden välein.

Lisää aiheesta Vasen Kaista-verkkolehdessä:

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *