Artikkeli: Suomi, Vasemmisto

23.4.2022 klo 15:16

Pirkanmaan vasemmisto: Potilasturvallisuus varmistetaan sopimalla ja rahalla eikä pakolla

Hoitajat marssivat Sorinaukiolta Keskustorille vauhdittaakseen vaatimuksiaan paremmasta palkasta ja työoloista. (Kuva: Leena Saarela)

– Potilaiden ja asiakkaiden turvallisuus on vuosikymmenet perustunut työntekijöiden jatkuvaan joustamiseen, vuoronvaihtoihin ja ylityöhön. Kun sijaisia ei ole ollut, hoitajat ovat venyneet ja joustaneet loputtomiin. Kiitos-sanat eivät enää riitä, tarvitaan rahaa, jolla hoitajapula ratkaistaan, todetaan Pirkanmaan vasemmiston piirijärjestön kannanotossa, joka hyväksyttiin lauantaina kevätpiirikokouksessa Akaassa.

Pirkanmaan vasemmisto muistuttaa, miten potilaiden ja asiakkaiden turvallisuus on vuosikymmenet perustunut työntekijöiden jatkuvaan joustamiseen, vuoronvaihtoihin ja ylityöhön. Kun sijaisia ei ole ollut, hoitajat ovat venyneet ja joustaneet loputtomiin.

 – Kiitos-sanat eivät enää riitä, tarvitaan rahaa, jolla hoitajapula ratkaistaan, Sosiaali- ja terveydenhuollon kriisiä ei ratkaista pakolla vaan sopimalla ja rahalla, tiivistää piirijärjestö kannanotossaan. 

Pirkanmaan vasemmisto vetoaa kannanotossaan ministeri Aki Lindéniin, jotta sosiaali- ja terveysministeriössä ryhdytään valmistelemaan muitakin kuin pakkokeinoja sosiaali- ja terveydenhuollon henkilöstön riittävyyden ja saatavuuden varmistamiseksi. 

– Sosiaali- ja terveysministeriön pitää ryhtyä ripeästi toimiin pitkään jatkuneen sosiaali- ja terveydenhuollon kriisin ratkaisemiseksi sekä potilas- ja asiakasturvallisuuden varmistamiseksi, vaatii piirijärjestö kannanotossaan.

Lisää aiheesta muualla verkossa:

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *