Artikkeli: Vasemmisto

23.4.2022 klo 18:08

Pirkanmaan vasemmisto valitsi ehdokkaat puoluevaltuustoon

Pirkanmaan vasemmiston puoluevaltuustoehdokkaat Anu Ropponen, Anna Jukantupa, Teresa Kvick, Aapo Niemi ja Liban Sheikh. Kuvasta puuttuu Leena Saarela. (Kuva: Sinikka Torkkola)

Pirkanmaan vasemmiston valitsi äänestyksessä piirikokokousessaan lauantaina kuusi ehdokasta puoluevaltuutetuiksi ja kuusi varavaltuutetuiksi. Jäsenmäärän kasvun myötä Pirkannmaan vasemmiston puoluevaltuutettujen määrä nousee ensi puoluevaltuustokaudella viidestä kuuteen.

Valtuutetuiksi valiittiin Liban Sheikh (26 ääntä), Aapo Niemi (22), Anna Jukantupa (21), Anu Ropponen (14), Teresa Kvick (12) ja Leena Saarela (12). Varavaltuutetuiksi valittiin Sanna-Maria Anttila (11 ääntä), Sinikka Torkkola (10), Marja-Leena Torkki (10), Oskari Jokinen (9), Sami Kaita (9) ja Risto Saarinen (8).

Ehdokkaita vaalissa oli 15. Ääniä annettiin yhteensä 177. Puoluevaltuutetut valitaan kesäkuussa vasemmistoliiton puoluekokouksessa Porissa.

Piirikokouksen kokousvirkailijat Veera Kiretti, Aaron Kallinen, Jari Laihia ja Marja-Leena Torkki.

Elämme keskellä aikakauden muutosta

Piirikokouksessa puhunut kansanedustaja Anna Kontula pohti puheenvuorossaan politiikkaa muuttuvalla aikakaudella. Vielä 11 vuotta sitten, kun Kontula aloitti kansanedustajana, uskottiin mahdollisuuksiin ennakoida tulevaisuutta hyvinkin pitkälle. Enää niin ei tehdä, sillä politiikassa on paljon arvaamattomia tekijöitä.

Kontulan mukaan aikakauden siirros on jännittävää, mutta myös pelottavaa, koska emme tiedä mitä on tulossa. Muutosaikoina ilmenee yhteiskunnallista epävakautta sekä sisäisesti että yhteiskuntien välillä. Ihmisten liikkuvuus kiihtyy. Myös perhekäsitys muuttuu. Maatalousyhteiskunnalle tyypillistä oli sukujen yhteiselo, teollisuusyhteiskunnan perhemalli on ollut ydinperhe.

Kontula nosti esiin kaksi muuttuvaa suuntausta: keskittämisestä ollaan siirtymässä hajauttamiseen. Tuotanto- ja hallintotavat muuttuvat. Edustuksellisen rinnalle tai tilalle voi nousta uusia hajautettuja hallintomalleja.

Toinen suunta on muutos tehostamisesta varautumiseen. Muutos edellyttää väljyyttä, jotta voi varautua muutokseen. Se vaikuttanee työntekoonkin: äärimmillään pinnistelyn sijaan pitää olla tilaa varautumiseen.

Pirkanmaan vasemmiston piirikokous pidettiin lauantaina Akaassa Viialan Sampolassa. Kokouksessa hyväksyttiin myös kannanotto ”Potilasturvallisuus varmistetaan sopimalla ja rahalla eikä pakolla”

Pirkanmaan vasemmisto keskusteli vilkkaasti lauantaina muuttuvasta poliittisesta ympäristöstä.

.

Lisää aiheesta Vasen Kaista-verkkolehdessä:

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *