Artikkeli: Kulttuuri, Pirkanmaa, Valkeakoski

30.5.2022 klo 07:39

Toiveista totta: Valkeakoskelle pride-piknik kesäkuussa

Valkeakoskelle saatiin viime kesänä kaupungintalolle pride-liputus. (Kuva: Anna Weckström)

Valkeakoskella järjestetään ensimmäistä kertaa pride-tapahtuma kesäkuussa. Leppäkorven puistossa pride-piknikin järjestävät Valkeakosken vasemmisto, sosialidemokraatit, vihreät ja nuorisovaltuusto. 

Tapahtuman suojelijana toimiva kaupunginjohtaja Minna Uschanoff muistuttaa, että pride-yhteisö on olemassa, jotta kukaan ei jäisi yksin. 

 – Viha ja ennakkoluulo eivät ole koskaan kehittäneet maailmaa hyvään suuntaan. Meitäkin lähelle tullut sotatila Euroopassa tarjoaa vihalle erinomaisen kasvualustan. Koe kaiken työskentelyn ihmisoikeuksien puolesta erityisen tärkeäksi juuri nyt. Jokaisella tulee olla oikeus elämään ja nimenomaan elämään omana itsenä – muuten on kysymys vain hengissä pysymistä, toteaa Minna Uschanoff sosiaalisessa mediassa jaetussa lainauksessa.

 – Tarvitsemme tapahtumia, joihin jokainen on tervetullut omana itsenään, juuri sellaisena kuin on. Pride-piknik on tapahtuma meille jokaiselle ja tämä yhteistyö on upeaa, järjestelyissä mukana oleva sateenkaarinuorten ryhmiäkin vetänyt seksuaalineuvoja Petra Pikkanen kuvailee.

Erityisesti nuorten toive

Järjestäjät ovat innoissaan tapahtumasta, jonka ohjelmassa on  luvassa ainakin musiikkia, yhdessäoloa, kasvomaalausta, ilmapallotaidetta ja paljon muuta syömisen ja juomisen lomassa. Mukana järjestelyissä ovat myös Hämeen Pioneerit sekä Akaan Pride.

– Viime kesänä tuli jo mieleen, että olisi kiva, jos täälläkin olisi jotain meininkiä pride-viikon aikana liputuksen lisäksi. Pride on tärkeä tapahtuma ja olisi hienoa, jos sen juhliminen olisi jokaisen kunnan kalenterissa, Anna Weckström (vas.) toteaa. 

Hienoa, että saatiin tämä piknik-tapahtuma järjestettyä nyt. Tämänkaltaisesta toiminnasta on tullut kyselyitä jo pitkään, etenkin nuorilta, Pia Hänninen (sd.) iloitsee. 

Yhteisöt, yhdistykset tai yritykset, jotka ovat kiinnostuneita olemaan tapahtumassa osallisena, voivat olla yhteydessä järjestäjiin.

Valkeskosken pride-piknik

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *