Artikkeli: Tampere

21.5.2022 klo 13:33

Vasemmisto tarjoili lettuja aurinkoisessa Hämeenpuistossa

Vasemmalla Markku Uusiniemi annostelee hilloa letulle, oikealla Merja Hanhela paistaa lettuja teltalla Hämeenpuistossa.
Sää ei olisi voinut olla parempi vasemmiston teltalla Hämeenpuistossa lauantaina. Letut ja kahvi tekivät kauppansa. Markku Uusiniemi annostelee hilloa ja Merja Hanhela paistaa lettuja. (Kuva: Oskari Jokinen)

Sää oli suotuinen, kun Tampereen vasemmisto toi telttansa Hämeenpuistoon lauantaina. Vasemmisto kestitsi ohikulkijoita kahvilla ja letuilla varustautuneena ja jututti väkeä päivänpolttavista aiheista. Vasen Kaista vieraili pääkirjasto Metson eteen parkkeeratulla teltalla keskipäivän tienoilla.

Koronarajoitusten vähitellen väistyessä myös vasemmiston telttailutoiminta on saanut uutta puhtia. Tampereen vasemmiston kokenut telttailija Ville Autio kertoi, että säännöllinen telttailu aloitettiin uudestaan oikeastaan jo vuoden 2021 syksyllä, vuoden 2022 alussa pidettyjä aluevaaleja ajatellen.

Kun vapun alla telttailtiin Tammelantorilla saattoi kuitenkin huomata, että useampi ihminen alkoi teltalle taas löytää. Lauantaina lettuvastuussa olleet Autio ja Merja Hanhela haarukoivat hetken Tammelantorilla kuluneen lettutaikinan määrää ja päätyivät 17 litraan.

Lettujen paistaminen käynnissä.
Tottuneet lettumaakarit työssään. (Kuva: Oskari Jokinen)

Keskipäivän aikaan teltalla olivat myös varavaltuutettu Jouni Sirén ja valtuutettu Noora Tapio. Sirén on kevään aikana ollut teltoilla mukana aiemminkin esimerkiksi Tammelassa ja pari viikkoa sitten Hervannassa. Tapio kommentoi, että teltalla on mukava olla pitkästä aikaan.

– On mukava päästä kohtaamaan ihmisiä taas korona-ajan jälkeen, hän lisäsi.

Suomalaisia jääkiekkokisavieraita poseeraa teltan edustalla.
Letuista pääsivät nauttimaan myös kuopiolaiset kisavieraat. (Kuva: Markku Uusiniemi)

Vasemmiston teltan katosta roikkui Ukrainalle tukea osoittavia kylttejä. Tilanne Ukrainassa olikin monen ohikulkijan huulilla, ymmärrettävistä syistä. Kaupunkilaisia puhututti myös jatkuvasti nousevat elämisen kustannukset, ennen kaikkea asumisen ja polttoaineen hinta. Sirén lisäsi, että toisaalta keskustelua herätti myös viime talven kehno talvikunnossapito.

Kahvi ja keskustelu tekivät Hämeenpuistossa kauppansa. Vajaa tunti teltan pystyttämisen jälkeen Ville Autio kommentoi, että lettutaikinaa oli kulunut viitisen litraa.

Jouni Sirén ja Noora Tapio poseeraavat teltan edessä Hämeenpuistossa.
Vasemmiston paikallispoliitikot Jouni Sirén ja Noora Tapio olivat tavattavissa teltalla lauantaina. (Kuva: Oskari Jokinen)

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *