Artikkeli: Akaa, Pirkanmaa, Vasemmisto

6.5.2022 klo 12:21

Vasemmistoliiton kultaiset ansiomerkit Akaan vasemmiston Jukka Saarelle ja Pirkko Sepille

Jukka Saari ja Pirkko Seppi ovat aktiivisia, akaalaisten arvostamia kansalaisvaikuttajia. (Kuva: Jari Laihia)

Akaan Vasemmistoliiton pitkäaikaisten jäsenten Jukka Saaren ja Pirkko Sepin aktiivista poliittista työtä muistettiin vappuna. Viialan Sampolassa järjestetyssä vapun iltapäivätilaisuudessa aktiiveja muistettiin vasemmistoliiton kultaisin ansiomerkein. Ansiomerkit luovuttivat Akaan Vasemmistoliiton puheenjohtaja Juhani Jara ja sihteeri Mira Nurmi.

Jukka Saari on toiminut aktiivisesti kuntapolitiikassa yli 20 vuotta. Viialan kunnanvaltuutettuna hän toimi kuusi vuotta. Viialan liityttyä Akaaseen 2006 Saari jatkoi valtuutetun tehtävässä 14 vuotta. Hän oli kuusi vuotta myös Akaan kaupunginhallituksen jäsen.

Kuvaamataidon opettaja Jukka Saarelle kulttuuri kaikissa muodoissaan on sydämen asia. Hän on toiminut aktiivisesti erilaisissa kulttuurijärjestöissä, kuten Viialan kirjaston ystävissä. Jukka Saari oli yksi keskeisimmistä toimijoista, joiden ansiosta Viialan kirjastolle rakennettiin uudet, modernit tilat. Akaan vasemmistossa Saari on toiminut osaston perustamisesta lähtien.

Pirkko Seppi on tunnettu aktiivisena kannanottajana ja toimittajana, joka puuttuu kolumneillaan yhteiskunnallisiin epäkohtiin reippaalla otteella. Värikäs kieli ei päästä lukijaa helpolla. Seppi on kolumnoinut Kansan Uutisissa, Palvelualan ammattiliitto Pamin Pam-lehdessä ja Vasen Kaista -verkkolehdessä.

Pirkko Seppi tunnetaan myös tarmokkaana julkisten terveydenhuoltopalvelujen puolustajana. Hän on toiminut myös Kylmäkosken kunnanvaltuutettuna kaksi kautta sekä neljän eri lautakunnan jäsenenä. Hän on toiminut myös kolme vuotta Marjatta Stenius-Kaukosen eduskunta-avustajana. Akaan Vasemmistoliiton johtokunnassa Seppi on ollut vuodesta 2011, jolloin Kylmäkoski liittyi Akaaseen.

Korjattu Jukka Saaren ammatti 7.5. klo 12-10.

Kommentteja: 1

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *