Artikkeli: Pirkanmaa, Vasemmisto

2.6.2022 klo 12:00

Anna Weckström aloitti työt hyvinvointialueen valtuustoryhmän koordinaattorina

– Minulle mahdollisuus eksyä lähimetsään on jotenkin tärkeä juttu, vastaa Anna Weckström ihmettelijöille, jotka kysyvät, miksi hän muutti pois pääkaupunkiseudulta ja miksei hän asu Tampereella. (Kuva: Oskari Jokinen)

Anna Weckström on aloittanut työt vasemmistoliiton Pirkanmaan hyvinvointialueen valtuustoryhmän koordinaattorina. Toukokuun lopussa alussa työnsä aloittanut Weckström on ilmeisen innoissaan uudesta tehtävästään, jossa hän pääsee seuraamaan aluevaltuustotyöskentelyä ja tekemään yhteistyötä aluevaltuutettujen kanssa, .

– Odotan uuden oppimista ja mahdollisuuksia hyödyntää omia vahvuuksiani sekä tietysti yhteistyötä. Koen, että minulla on tärkeä tehtävä olla valtuustoryhmän tukena monenlaisissa asioissa ja toivon, että minua uskalletaankin lähestyä matalalla kynnyksellä. Tiedän, että olen päässyt osaavaan ja hyvään porukkaan mukaan, mistä olen tietenkin erityisen iloinen, kuvailee Anna Weckström työnaloitustunnelmiaan.

Osa-aikaisena työskentelevä koordinaattori tehtävänä on tukea aluevaltuustoryhmän toimintaa sekä toimia ryhmän sihteerinä ja tiedottajana. Koordinaattoriin tehtävään tuli 14 hakemusta. Koordinaattorin valinnasta päätti vasemmistoliiton aluevaltuustoryhmä yhdessä Pirkanmaan vasemmistoliiton kanssa.

Metsää rakastava vasemmistoaktiivi Valkeakoskelta

Anna Weckström on valmistunut Tampereen yliopistosta filosofian maisteriksi pääaineenaan suomen kieli. Valmistumisen jälkeen hän on työskennellyt monenlaisissa tehtävissä, kuten toimittajana, järjestötyöntekijänä ja opettajana. Työn ohessa hän tekee väitöskirjaa mielenterveysviestinnän sisältämästä luokittelusta.   

Anna Weckström muutti parisen vuotta sitten kolmen kissansa Raunon,Tuiren ja Huldan kanssa Orivedeltä Valkeakoskelle.  Tämän vuoden maaliskuussa 17-vuotias Rauno-kissa nukkui pois. Syntyisin Weckström on Helsingistä. Pirkanmaalla hän on asunut kymmenisen vuotta.

–  Olen asunut Pirkanmaalla 19-vuotiaasta saakka. Muutin aluksi Orivedelle, jossa asuin monta vuotta. Pirkanmaa on osoittautunut oikein hyväksi paikaksi asua, opiskella ja työskennellä. Pirkanmaalta toki Valkeakoski on tähän mennessä tehnyt suurimman vaikutuksen muun muassa upean lähiluonnon takia. Pidän luonnonläheisyydestä ja rauhallisuudesta, kuvailee Anna Weckström suhdettaan Pirkanmaahan.

Yhdessä tekeminen on vasemmistoliitossa parasta

Anna Weckström kertoo vasemmistolaisten arvojen olleen hänelle aina tärkeitä. Vasemmistoliiton toiminnassa hän ollut mukana viime kuntavaaleista lähtien, jolloin hän lähti ehdokkaaksi Valkeakoskella. Weckström valittiin kaupunginvaltuuston ja edelleen kaupunginhallituksen jäseneksi. Hän on mukana aktiivisesti Valkeakosken vasemmiston toiminnassa ja vastannut viestinnästä.

– Parhaat kokemukset vasemmistoliitossa toimimisesta ovat tulleet yhdessä tekemisestä ja samanhenkisten ihmisten kohtaamisesta. Meiltä löytyy valtavasti osaamista ja intoa tehdä. Olen kokenut, että minut on otettu hyvin vastaan, vaikka aluksi jännitin, miten minuun suhtaudutaan sekä uutena asukkaana että uutena jäsenenä, toteaa Anna Weckström.

–  Pääsin hiljattain myös aloittamaan vasemmistoliiton poliitikkokoulun, mikä on tutustuttanut entistä paremmin puolueen toimintaan ja aktiiveihin ympäri Suomea, jatkaa Weckström.

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *