Artikkeli: Tampere

16.6.2022 klo 12:55

Varavaltuutettu Johannes Tolonen eronnut vasemmistoliitosta, jatkaa valtuustoryhmässä

Johannes Tolonen syysmaisemissa.
Varavaltuutettu Johannes Tolonen pohdiskelee metaversumeja sekä Tampereen asemaa metaversumin kehittämisessä Tampere Smart City -messujen innoittamana. (Kuva: Jere Häkkinen)

Vasemmistoliiton tamperelainen varavaltuutettu Johannes Tolonen on eronnut vasemmistoliitosta puolueen uuden Nato-kannan vuoksi. Hän kertoo seuranneensa tiiviisti puolueen piirissä käytyä Nato-keskustelua ja hämmentyneensä myönteisistä Nato-kannoista ja odottaneensa Porin puoluekokouksen kannanottoa Natoon.

Johannes Toloselle vasemmistoliiton ulko- ja turvallisuuspolitiikassa sotilaallisen liittoutumattomuuden vaade on ollut keskeinen. Koska vasemmistoliiton Porin puoluekokouksessa hyväksytyssä tavoiteohjelmassa Suomen sotilaallista liittoutumattomuutta ei enää mainita, Tolonen katsoo, ettei hän enää voi jatkaa vasemmistoliiton jäsenenä.

– Nato linkittyy oikeistolaiseen politiikkaan ja sen leviämiseen maailmanlaajuisesti. Sille ei voi uskottavasti tuoda vaihtoehtoa, jos tukee sotilasliittoon kuulumista, toteaa Johannes Tolonen Vasen Kaista -verkkolehdelle.

Yhteistyö tamperelaisten puolesta jatkuu

Vasemmistoliiton varapuheenjohtaja Minna Minkkinen toteaa, että vasemmistoliitosta on eronnut jonkin verran jäseniä Nato-kantojen vuoksi. Noin puolet on eronnut liian myönteisen kannan ja noin puolet liian kielteisen kannan vuoksi.

– Pahoittelen Johannes Tolosen eroratkaisua. Tervetuloa takaisin, vasemmistoliitolla on vielä tehtävää ja työ yhdessä tamperelaisten puolesta jatkuu, toteaa Minkkinen.

Facebook-päivityksessään Tolonen kertoo jättävänsä eronpyyntönsä raskain mielin. Työtään vasemmistoliiton valtuustoryhmän jäsenä Tolonen jatkaa ainakin tämän valtuustokauden loppuun.

 – Jatkan valtuustoryhmän jäsenenä ja luottamustehtävissä. Yhteistyö jatkuu hyvänä, kuten ennenkin. Seuraaviin vaaleihin on pitkä aika, joten päätöksiä on turha lyödä lukkoon nyt. Tosin tällä hetkellä puoluekentässä ei Suomessa ole sopivaa puoluetta, jossa voisin toimia,  toteaa  Tolonen.

– Olen lähtenyt mukaan tukemaan vasemmistoliiton politiikkaa, ja nyt tilanne on toinen, alkuperäinen motiivi on poistunut, jatkaa Tolonen.

Johannes Tolonen on toisen kauden varavaltuutettu. Hän toimii vasemmistoliiton edustajana Tampereen Musiikkiopiston Säätiön hallituksessa, TKL:n johtokunnassa ja varajäsenenä PSHP:n hallituksessa.

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *