Artikkeli: Kulttuuri

2.9.2022 klo 18:45

Työväenkirjallisuuden päivä punnitsee oikeutta ja kohtuutta

Työväenmuseo Werstas löytyy Finlaysonin tehdasalueen Väinö Linna -aukion laidalta.

Työväenkirjallisuuden päivä järjestetään jo kolmannentoista kerran huomenna lauantaina Työväenmuseo Werstaalla Tampereella. Tapahtuma tekee tunnetuksi yhteiskunnallisesti kiinnostavaa ja kantaaottavaa kirjallisuutta sekä herättää keskustelua ja kysymyksen siitä, mitä työväenkirjallisuus tänä päivänä on.

Jokaisen vuoden tapahtumalla on oma teemansa, tänä vuonna se on oikeus ja kohtuus. Mitä oikeus ja kohtuus merkitsee työväkeä koskevan kauno- ja tietokirjallisuuden yhteydessä?

Päivän avaa emeritusprofessori Jukka Kekkonen kello 11 Bertel-salissa. Tämän jälkeen ohjelma jatkuu rinnakkain kolmessa salissa esitelmin ja keskusteluin. Kymmenien esiintyjien joukossa ovat mukana Siiri Enoranta, Emilia Kukkala, Iida Rauma, Seppo Puttosen, Osmo Soininvaara, Kari Enqvist, Noora Vallinkoski, Jussi Jalonen, Pekka Lehtonen ja Aimo Ruusunen.

Kirjallisuuspäivän etenemistä voi seurata myös Facebookista ja YouTubesta. Mutta kokeakseen kirjantuoksuisen päivän, on tultava paikan päälle. Monelle hyvin olennainen osa Työväenkirjallisuuden päivää on kirjanäyttely. Kisälli-salista löytyy kolmattakymmentä näytteilleasettajaa ja kirjanmyyjää päivän ajan.

Työväenkirjallisuuden päivä on pääsymaksuton tapahtuma. Se järjestetään ammattiliittojen ja muiden yhteistyökumppaneiden tuella sekä apurahoilla. Päivän työryhmässä on jäseniä Työväenmuseo Werstaalta, Kansan Sivistystyön Liitosta (KSL), Työväen Sivistysliitosta (TSL), Tampereen yliopistosta ja pirkanmaalaisista kulttuuriyhdistyksistä. Tapahtuman kummeina toimivat kansanedustajat Jukka Gustafsson ja Anna Kontula

Lue lisää:

Työväenkirjallisuuden päivä 2022 (Verkkosivut)
Työväenkirjallisuuden päivä 2022 (Facebook)

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *