Artikkeli: Suomi

4.11.2022 klo 17:38

Punavihreille opiskelijoille riemuvoitot Tampereen ja Helsingin edustajistovaaleissa

Ylioppilaskunnan vaaleissa riemuvoiton saanut vihreä vasemmisto on tuttu näky Tampereen vappumarseilla. (Arkistokuva: Cai Melakoski)

Tampereen ylioppilaskunnan (Trey) ja Helsingin yliopiston ylioppilaskunnan (HYY) edustajiston vaaleissa punavihreät vaaliliitot saivat suurimmat ryhmät edustajistoihinsa. Edustajistojen toimikausi on kaksi vuotta.

Tampereen Yliopiston Vihreä vasemmisto (Viva) sai 9,6 prosentin ääniosuudella kahden paikan lisäyksen ja viisi paikkaa 49-paikkaiseen edustajistoon. Myös epäpoliittinen Vapaaboomarit sai viisi paikkaa. Poliittisista ehdokaslistoista Vihreä lista sai kaksi paikkaa (-2 paikkaa) ja Oikeisto-opiskelijat kolme paikkaa (+1). 

Vivan listalta valittiin Maria Palmroos, Jaakko Kemppainen, Vilma Heino, Lauri Lindén ja Ilona Lehtonen.

Helsingin Sitoutumaton vasemmisto oli HYY:n vaalien suurin voittaja 20,6 prosentin ääniosuudella. Sitoutumaton vasemmisto sai 60 paikan suuruiseen edustajistoon 13 paikkaa (+4) ja on nyt edustajiston suurin ryhmä. Vihreät saivat kahdeksan paikkaa (-2) ja kokoomus viisi paikkaa (-1). Sosiaalidemokraatit tuplasivat paikkansa yhdestä kahteen.

Treyn edustajistoon valittu Lauri Lindén kommentoi vaalitulosta Twitter-päivityksessään: ”Vasemmisto otti eilen murskavoiton Suomen suurimmissa yliopistoissa. Otoskoko on pieni, mutta tulevaisuus näyttää lupaavalta. Uusi sukupolvi on kasvamassa.

Ja muistetaan: Seuraavat vaalit on eduskuntavaalit.” Lindén on vasemmistoliiton ehdokkaana kevään eduskuntavaaleissa Pirkanmaalla.

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *