Artikkeli: Tampere, Vasemmisto

30.11.2022 klo 14:58

Tampereen Vasemmisto valoi toivoa tulevaan ja valitsi uuden puheenjohtajan

Tampereen vasemmiston puheenjohtajat 2023
Tampereen Vasemmiston syyskokous valitsi kolmihenkisen puheenjohtajiston. Anu Ropponen on uusi puheenjohtaja. Ensimmäinen varapuheenjohtaja on Liban Sheikh ja edelliset kymmenen vuotta Tampereen Vasemmistoa johtaneen Jouni Sirénin kokemus on jatkossa käytössä toisen varapuheenjohtajan paikalta. (Kuvakollaasi: Liban Sheikh)

Anu Ropponen valittiin Tampereen Vasemmiston uudeksi puheenjohtajaksi. Hän on sosiaalityöntekijä ja puurtanut Tampereen Vasemmistossa muun muassa varapuheenjohtajana. Ropponen on ollut myös ehdokkaana vaaleissa ja varmistanut hyvällä vaalityöllään ja äänimäärällään vasemmiston menestyksen niin kunta- kuin aluevaaleissa. Hän joutui osallistumaan kokoukseen etäyhteydellä, ja sai siksi virtuaalisen kukkakimpun ja raikuvat etäaplodit.

Syyskokous oli ensimmäinen, jossa kaikilla tamperelaisilla vasemmistoliiton jäsenillä oli äänioikeus. Painopisteiksi vuodelle 2023 kokous määriteli toiminnan kehittämisen, erityinen huomio viestintään ja matalan kynnyksen tilaisuuksiin ja tapahtumiin. Viestinnässä otettiinkin jo kokouksessa iso askel, kun Tampereen Vasemmiston uudet verkkosivut esiteltiin ja julkistettiin.

Tampereen Vasemmiston uusi kunnallistoimikunta

Kunnallistoimikuntaan valittiin puheenjohtaja Anu Ropposen ja varapuheenjohtajien Liban Sheikhin ja Jouni Sirénin lisäksi kymmenen muuta varsinaista jäsentä. He ovat Leena Haapa-aho, Oskari Jokinen, Sami Kaita, Raine Koivumäki, Tuomas Lahtinen, Minna Malkamäki, Tapani Peltomaa, Markku Uusiniemi, Sanna Viherlehto ja Tuija Vuorinen. Varajäseniksi valittiin Johanna Repo, Johanna Laine, Johan Valli ja Aaron Kallinen.

Venäjän käymä hyökkäyssota Ukrainassa ja sen seurannaisvaikutukset inflaatioineen ja energiakriiseineen heijastuivat kokousväen puheissa, mutta esille nostettiin erityisesti nykyisen hallituksen toivoa herättäviä saavutuksia, joista porvarillinen media vaikenee.

Hallituksen saavutuksia voi oikeasti hehkuttaa

Esimerkkinä hallituksen saavutuksista mainittiin, että työllisyysaste on jopa hämmentävän korkea. Työllisyysasteen trendiluku oli marraskuussa 74,4 prosenttia. Jos tilastointitapaa ei olisi muutettu kesken vaalikauden, se olisi 75,4 prosenttia, eli yli sen 75 prosentin, minkä hallitus asetti kesällä 2019 tavoitteeksi. Minkä tahansa muun hallituksen tällaista saavutusta olisi juhlittu valtamediassa suurena voittona.

– Meillä on hallitus, joka teki koulutusuudistuksen, pidensi oppivelvollisuutta 18 vuoteen ja takasi toisen asteen opetuksen maksuttomuuden. Meillä on hallitus, joka on satsannut eriarvoisuuden vähentämiseen ja luontokadon ja ilmastokatastrofin estämiseen, meillä on hallitus, joka on luonut toivoa kaikkien tulevaisuuteen – ei harvojen, sanoi puheenvuorossaan Veijo Laitinen.

Minna Minkkinen valoi vaali-innostusta

Vasemmistoliiton kolmas varapuheenjohtaja Minna Minkkinen jaksoi myös lietsoa Tampereen Vasemmiston syyskokouksen osanottajiin optimismia ja toivoa.

– Tulevat eduskuntavaalit ratkaisevat, onko meillä kokoomuksen johtama hallitus, joka leikkaa miljardeja sosiaaliturvasta ja -etuuksista ja samalla tarjoaa verohelpotuksia rikkaimmille. Vai nykyisen kaltaiselle pohjalle rakentuva hallitus, joka jatkaisi tasa-arvon tiellä kohti ilmastoviisasta tulevaisuutta.

– Vasemmistoliiton vaalimenestys myös kotikaupungissamme Tampereella osaltaan ratkaisee tämän, sanoi Minna Minkkinen.

Lisää aiheesta muualla verkossa:

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *