Artikkeli: Orivesi, Pirkanmaa

3.12.2022 klo 12:08

Oriveden talousarviovaltuusto sopuisasti hyviin tuloksiin

Oriveden kaupungintalo
Oriveden kaupungintalo (Kuva: Anne Lappalainen)

Oriveden kaupunginvaltuustossa on löydetty uusi käytäntö yhteisten asioiden hoitamisessa, kertoo Oriveden kaupunginvaltuuston vasemmistoryhmän puheenjohtaja Mari Lind. Yhteisesti valmisteltu talousarvio hyväksyttiin sopuisasti valtuuston talousarviokokouksessa:
– Tänä syksynä valtuustoryhmien puheenjohtajat ovat kokoontuneet kolme kertaa keskustelemaan asioista ja tilannekuvasta, siis siitä missä mennään. Näissä kokouksissa meillä on tarkoituksena löytää, joita voimme yhdessä suunnitella, kannattaa, ajaa ja missä meiltä löytyy konsensusta. Tätä kokoustamista jatkamme tulevaisuudessa, toteaa Lind. 

Mari Lind
Mari Lind

– Ennen valtuuston talousarviokokousta kaupunginhallitus pyysi vielä valtuustoryhmiltä kommentteja talousarvioluonnoksesta. Kommenttien perusteella tehtiin vielä joitakin muutoksia talousarvioon.

– Jo tämän kaltainen yhteistyö valmisteli varmasti talousarviovaltuustoa ratkaisukeskeisesti eteenpäin, kuten tässä meillä Rovastinkankaan koulun laajentamisen osalta, Lind täydentää.

Lind kiittää tuloksellisesta valtuustotyöstä erityisesti kaupunginvaltuuston puheenjohtaja Heidi Jakaraa (sd.):
– Haluan myös kiittää meillä toimivaa kaupunginvaltuuston puheenjohtajaa hyvin hoidetusta puheenjohtajuudesta, tasapuolisesti, kunnioittaen, kuunnellen ja samalla napakasti johtaen. Tästä on hyvä jatkaa, iloitsee Lind. 

Valtuuston talousarviokokouksessa pitämässään vasemmistoryhmän ryhmäpuheenvuorossa Lind nosti esiin muun muassa:

– Tulevan vuoden 2023 talousarvion tilikausi on muodostumassa niukasti ylijäämäiseksi, mikä on positiivista miinusvuoden jälkeen. Paljon on kuitenkin vielä tehtävää niin talouden, elinvoiman, pitovoiman kuin asukasluvun kääntämisessä positiiviseksi.

– Uskon että meillä kaikilla, siis ihan kaikilla on halu saada asua muuttovoittoisessa kaupungissa hyvillä kulkuyhteyksillä, työllisyyden edistäjinä työpaikan ja työntekijänkohtaamisen keskiössä, henkilöstön kouluttautuessa työtaitojensa päivittämiseen, unohtamatta uuden oppimista, vahvistaen näin kaupunkimme asemaa työ – ja asukasmarkkinoilla.

– Strategiaamme kirjattujen tavoitteiden mukaisesti jatkamme elinvoimamme vahvistamista, edistämme asukkaiden hyvinvointia ja johtamista jatketaan innovatiivisesti sekä kestävästi.

– Elinvoimamme vahvistamisessa tarvitsemme lisää uusia yrityksiä, yrittäjiä tuottamaan ja tarjoamaan kuntalaisillemme tuotteita sekä palveluja. Samalla meidän pitää huolehtia meillä jo olemassa olevista yrityksistä käyden heidän kanssaan tiivistä ja rakentavaa vuoropuhelua. Meidän pitää myös kartoittaa, kuinka Oriveden vuosittainen satsaus Business Tampereeseen on hyödyttänyt kuntaa.

– Markkinoinnin ja viestinnän panostukseen on syytä kiinnittää huomiota, varsinkin kun olemme tulleet tunnetuksi #villasukkapääkaupunkina. Tässä kohtaa nostan esiin myös kulttuurin merkityksen; Oriveden kaupungilla on varsin maineikas kulttuurielämä monipuolisine vaihtoehtoineen. Kirjastoa kulttuurillisena kaiken kansan olohuoneena ei sovi unohtaa ja siihen on oltava tarvittava taloudellinen varaus, kuten myös Oriveden seudun kansalaisopiston toiminnan mahdollistamiselle.

Alempaa löytyy linkki ryhmäpuheenvuoroon kokonaisuudessaan.

Lisää aiheesta muualla verkossa:

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *