Artikkeli: Vasemmisto

2.2.2023 klo 11:37

Puoluesihteeri Anna Mäkipäälle on tärkeää, että puolueessa voidaan hyvin

Joulukuussa aloittanut puoluesihteeri Anna Mäkipää on toiveikas puolueen tulevaisuuden suhteen. Tammikuun puolueristeilyllä hän iloitsi kasvaneesta kiinnostuksesta vasemmistoliittoa kohtaan. (Kuva: Anna Weckström)

Joulukuun alussa valittu uusi puoluesihteeri Anna Mäkipää on päässyt välittömästi kiinni vaalityöhön. Tavoitteina hänellä on tukea henkilöstön hyvinvointia ja jaksamista, sekä ennen kaikkea toteuttaa voittava vaalikampanja. Mäkipää kertoo viihtyneensä uudessa työssään varsin hyvin.

– Minut on otettu hyvin vastaan. Halusin tähän tehtävään, koska haluan vaikuttaa esimerkiksi henkilöstön jaksamiseen ja järjestön kehittämiseen. Minusta on tärkeää, että puolueessamme voidaan hyvin – niin työntekijät kuin kaikki meidän jäsenemmekin, Mäkipää kertoo. 

Puolueen henkilöstön hyvinvoinnin tukemiseksi Mäkipää aikoo esimerkiksi selkeyttää työnkuvia, jotta henkilöstö pystyisi keskittymään työssään olennaiseen. Esihenkilön tuki on myös äärimmäisen tärkeää.

– Meillä on todella kunnianhimoista ja aatteellista porukkaa, joka tekee paljon töitä. Työn hallintaan täytyy myös olla saatavilla tukea. Esihenkilön on oltava läsnä ja tavoitettavissa.

Mäkipää toimi aikaisemmin opetus- ja kulttuuriministeriössä erityisavustajana. Hänellä on filosofian maisterin tutkinto matematiikasta sekä johtamisen erikoisammattitutkinto. Puolueen toiminnassa hän on ollut mukana yli kymmenen vuotta ja toimii luottamustehtävissä toisen kauden kaupunginvaltuutettuna Turussa. Puolueessa toimiminen on hänelle erittäin tärkeää myös yhteisöllisyyden näkökulmasta. Mäkipää kuvailee kokevansa, että vasemmistossa tehdään yhdessä töitä oikeudenmukaisemman maailman puolesta. 

Mäkipäälle on kertynyt runsaasti kokemusta vaalikampanjoiden ja vaikuttamiskampanjoiden parissa. Nyt hän näkee, että puolueella on kaikki mahdollisuudet menestyä kevään eduskuntavaaleissa.

– Numerot näyttävät siltä, että kiinnostus meitä kohtaan on kasvanut. Meillä on myös hyvä vaaliohjelma ja onnistunut ehdokasasettelu. Teemme nousujohteisen kampanjan, jotta saamme vielä ihan viimeisetkin kannastaan epävarmat äänestäjät vakuutetuksi puolellemme vaalipäivänä. 

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *