Artikkeli: Pirkanmaa, Tampere, Vasemmisto

12.5.2023 klo 11:05

Sorsapuiston piknik kokosi vasemmistolaiset yhteen

Ihmisiä istumassa nurmikolla Sorsapuistossa, edessä vasemmiston teltta ja laulaja.
Sorsapuiston jäsenilta järjestettiin sekä uusia että vanhoja jäseniä varten. Erinomainen sää, lettuteltta, hurmaavat artistit ja aatteen palo vetivät runsaasti ihmisiä paikalle.

Uusia ja vanhoja vasemmistolaisia kokoontui sankoin joukoin torstain alkuillan auringon pehmentämään Sorsapuistoon. Piknik-tyylinen jäsenilta toteutettiin yhteistyössä Tampereen ja Pirkanmaan vasemmiston kanssa. Tapahtumassa kuultiin artisteja ja syötiin lettuja.

– Noin 250 lettua on mennyt, lettuteltalla paistamisvastuussa ollut Ville Autio raportoi illan lähestyessä loppuaan.

Suunnilleen saman verran on Tampereen Vasemmistoon tullut uusia jäseniä vaalien jälkeen. Tampereen Vasemmiston puheenjohtaja Anu Ropponen iloitsee jäsenmäärän kasvusta, mutta tunnustaa, että kasvu vaatii myös järjestöltä kykyä ottaa uudet jäsenet vastaan.

– Vaalitulos on motivoinut ihmisiä aktivoitumaan. Onhan tämä positiivista kaiken kurjuuden keskellä. Paljon toimintaa on suunnitteilla, mutta täytyy miettiä, miten saadaan toiminnasta jäsenten näköistä, Ropponen pohdiskelee.

Anna Jukantupa puhumassa mikrofoniin.
Pirkanmaan vasemmiston puheenjohtaja Anna Jukantupa oli mielissään tapahtuman puitteista ja järjestelyjen onnistumisesta. Hän toivotti paikallaolijat tervetulleiksi tilaisuuden avajaispuheenvuorossaan.

Kokonaisuudessaan Pirkanmaalle on tullut noin 400 uutta jäsentä. Pirkanmaan vasemmiston puheenjohtaja Anna Jukantupa on soitellut paikallisosastoja läpi ja kysellyt jäsentilanteesta ympäri Pirkanmaata. Jukantupa pitää tärkeänä varmistaa, että kunnat pystyvät ottamaan uudet jäsenet vastaan ja saavat tarvittaessa piiriltä tukea.

Uusia jäseniäkin on soiteltu ahkerasti läpi. Vaalien jälkeen, kun uusia jäseniä oli tullut puolueeseen äkkiä 1500, puoluesihteeri Anna Mäkipää totesi, että jokaiselle uudelle jäsenelle soitetaan. Nyt puhelukierros on parhaillaan käynnissä Pirkanmaalla.

– Olen soittanut kahdellekymmenelle uudelle jäsenelle. Keskustelut ovat olleet vaihtelevia, mutta puolueeseen liittymisen syynä toistuu arvopohja. Moni haluaa myös aktiivisesti mukaan toimintaan, Milka Hanhela kertoo. Hanhela on soitellut Tampereen uusille jäsenille.

Myös Markku Uusiniemi on soittanut uusille jäsenille. Hänen mukaansa jokainen on ollut tyytyväinen henkilökohtaiseen yhteydenottoon. Uusiniemi on innoissaan uusien jäsenten aktiivisuudesta. Jäsenet tuovat tärkeää osaamista sekä uusia ideoita puolueeseen, mutta Uusiniemi korostaa myös, että puolueen täytyy mahdollistaa heidän osallistumisensa. Moni on liittynyt juuri vaali-iltana ja tarve parantaa maailmaa pettymyksen jälkeen on vahva.

Artisti Joku Iiris aloitti ensimmäisenä esiintyjänä.
Ninni Forever soolo ihastutti osallistujia eläytymiskyvyllään ja persoonallisella musiikillaan.

Vaalibileissäkin esiintynyt Jukka Nousiainen päätti illan virallisen osuuden esiintymisellään.

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *