Artikkeli: Akaa, Ikaalinen, Nokia, Pirkanmaa, Ruovesi, Tampere, Valkeakoski

15.5.2023 klo 13:13

Pride-tapahtumia on kesällä pitkin Pirkanmaata

Pride-tapahtumia järjestetään tänä vuonna useassa Pirkanmaan kunnassa. Viime vuonna pride saatiin ensimmäistä kertaa Valkeakoskelle, jossa tapahtuma järjestetään tänä vuonna uudestaan. (Kuva: Anna Weckström)

Tänä vuonna pridea juhlitaan Tampereen lisäksi monissa muissakin Pirkanmaan kunnissa. Ikaalinen, Nokia, Ruovesi, Akaa ja Valkeakoski ovat ilmoittaneet omat tapahtumansa Seta ry:n sivuille. Tapahtumat sijoittuvat kesä- ja heinäkuulle. Pride-tapahtumat ovat sukupuoli- ja seksuaalivähemmistöjen ihmisoikeus- ja kulttuuritapahtumia. Niitä järjestävät muun muassa Setan jäsenjärjestöt, erilaiset yhdistykset, yhteisöt ja muut toimijat.

Ensimmäinen pride on jo 8.6. Valkeakoskella. Valkeakoski Pride järjestettiin ensimmäistä kertaa viime vuonna ja tapahtuma saa jatkoa tänäkin kesänä. Järjestävinä tahoina ovat Valkeakosken nuorisovaltuusto, sekä puolueista vasemmisto, SDP ja vihreät. Paikkana on viime vuoden tapaan kaupungin keskustassa sijaitseva Lepänkorvan puisto ja suojelijana tällä kertaa paikallislehti Valkeakosken Sanomat.

Tampereen Manse Pride -viikkoa vietetään 12.–17.6. Koko viikon kestävä tapahtuma lupaa monipuolista ohjelmaa kaikenikäisille. Järjestäjinä toimivat Tampereen kaupunki ja Sinuiksi ry. Ohjelma päivittyy tapahtuman verkkosivuille.

Ikaalinen Pride järjestetään heinäkuun 17.–20. päivä. Usean päivän ohjelmaan sisältyy muun muassa pop up -seksuaalineuvontaa, kylttipajaa, kulkue ja piknik. Tapahtuma järjestetään tänä vuonna ensimmäistä kertaa ja sen suojelijana toimii kansanedustaja Ilmari Nurminen. Järjestäjänä on YMCA Ikaalinen.

Akaa Pride on 8. heinäkuuta. Viime kesänä tapahtuman suosio yllätti järjestäjät: pride-kulkueessa nähtiin arvioiden mukaan 600–700 henkilöä. Nokian Pride-juhlan järjestää 15.7. Nokia Pride ry. Samana päivänä myös Ruovedellä nähdään jo kolmatta kertaa Ruovesi Pride, johon sisältyy tänä vuonna kulkue ja juhla.

 

Lisää aiheesta muualla verkossa:

Kommentteja: 3

  1. Suomessakin syrjitään ihmisiä sukupuolisen suuntautumisen vuoksi. Siksi prideja ja muita tapahtumia tarvitaan yhä edelleen, valitettavasti.

  2. Onko ihan oikeasti jotenkin tarpeellista julistaa, millainen seksuaalinen suuntaus on? Eivät heterotkaan huutele olevansa heteroita.
    Sateenkaariväkeen lukeutuvilla on yhteiskunnan taholta niin paljon ymmärrystä ja tukea, etten oikein tajua, miksi näitä kulkueita ja metakkaa täytyy pitää yllä.

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *